
Mrkvový chléb
25 min
60 min
Náročné
25 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 169 Kcal
- 4 g bílkovin
- 11 g tuků
- 12 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
- 5× vejce
- 3 lžíce medu
- 80 g kokosového oleje
- špetka soli
- šťáva z 1 citronu
- 200 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 1× kypřicí prášek do pečiva
- 500 g mrkve (nastrouhat)
- 100 g vlašských ořechů (nastrouhat)
- 150 g strouhaného kokosu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička skořice
- 1 lžička jedlé sody
Štítky
Postup přípravy
Troubu si předehřejeme na 180°C.
Bílky si oddělíme od žloutků.
Žloutky vyšleháme s medem a olejem a z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.
Ke žloutkům přimícháme, šťávu z citronu, mouku, prášek do pečiva,sodu, vanilkový extrakt, skořici, mrkev, ořechy a kokos.
Do směsi potom opatrně zapracujeme sníh.
Těsto rovnoměrně rozprostřeme do vymazané formy typu srnčí hřbet.
Pečeme při 170–180°C cca 50–60 minut.
Poté necháme chléb vychladnout a zdobíme tvarohem vyšlehaným se stévií.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
výborný👌👌
Já jsem ten tvaroh dala do těsta😂 A je to vynikající a vláčné 😍
Naprosto vynikající!