Vlašské ořechy
Chuti, kterou majĂ ÄŤerstvĂ© vlašskĂ© oĹ™echy, docĂlĂte i se staršĂmi oĹ™echy tĂm, Ĺľe je pĹ™es noc namoÄŤĂte do vody, kterou 3krát bÄ›hem doby vymÄ›nĂte. Jsou nejchudšà na sacharidy, zato obsahujĂ omega 3- mastnĂ© kyseliny, vlákninu, bĂlkoviny, vit. skupiny B, E, A, C a dalšà minerálnĂ látky. SniĹľujĂ hladinu cholesterolu, pĹŻsobĂ protizánÄ›tlivÄ› a proti vyÄŤerpánĂ organismu, podporujĂ psychiku, posilujĂ stĹ™eva a dodajĂ zdravĂ vlasĹŻm, nehtĹŻm a pokoĹľce. LoupanĂ© vlašskĂ© oĹ™echy uchovávejte v uzavĂratelnĂ© sklenÄ›nĂ© nádobÄ›, aby nenasály pachy ostatnĂch potravin. Dejte si je klidnÄ› zasyrova v salátu, nebo je vyuĹľijte jako ingredienci do sladkĂ˝ch pokrmĹŻ, buchet, mouÄŤnĂkĹŻ ÄŤi omáček.