HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě po celý rok se slevou 67 %

Strana 216Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 646 kcal
  • 55 g bílkovin
  • 42 g tuků
  • 11 g sacharidů

Reishi – revitalizace, relax, rovnováha

  • Dost únavě a vyčerpání
  • Podpora zdraví jater
  • Účinný adaptogen činské medicíny
Více informací

Suroviny

4 porce

Extra vstřebatelný Hořčík pro ten nejkvalitnější spánek

  • Jednička na trhu
  • Zatočí s únavou
  • Pomůže od křečí
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte 150 °C.

2

Krůtu ze všech stran osolte, opepřete a vložte ji do zapékací mísy. Přidejte rozmarýn a 2 stroužky česneku nakrájené na plátky. Pomocí mašlovačky maso potřete 1 lžící slunečnicového oleje.

3

Zapékací mísu přiklopte pokličkou a dejte do předehřáté trouby. Krůtu pečte 55–65 minut (záleží na tloušťce stehen) při 150–160 °C.

4

Mezitím si připravte mrkve: nať odkrojte a schovejte na později.

5

Mrkve očistěte a podélně rozřízněte. Po uplynulé době odkryjte ze zapékací mísy pokličku, přidejte k masu rozkrojené mrkve a vraťte zpět do trouby. Teplotu zvyšte na 180–190 °C a maso s mrkví pečte bez pokličky 20 minut dozlatova.

6

Než se krůta s mrkví upeče, připravte si pesto z mrkvové natě.

7

Ve výkonném mixéru rozmixujte mrkvovou nať se 2 lžícemi slunečnicového oleje, vlašskými ořechy, 1 lžící soli, ½ lžičky pepře a zbylým 1 stroužkem česneku. Pesto pak podávejte ke každé porci krůty s mrkví.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních