Pečené krůtí sehno s mrkví a mrkvovou natí
- 15 min
- 75 min
- Snadné
- 4 porce
Jíme zdravě po celý rok se slevou 67 %
Strana 216Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 646 kcal
- 55 g bílkovin
- 42 g tuků
- 11 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Troubu předehřejte 150 °C.
Krůtu ze všech stran osolte, opepřete a vložte ji do zapékací mísy. Přidejte rozmarýn a 2 stroužky česneku nakrájené na plátky. Pomocí mašlovačky maso potřete 1 lžící slunečnicového oleje.
Zapékací mísu přiklopte pokličkou a dejte do předehřáté trouby. Krůtu pečte 55–65 minut (záleží na tloušťce stehen) při 150–160 °C.
Mezitím si připravte mrkve: nať odkrojte a schovejte na později.
Mrkve očistěte a podélně rozřízněte. Po uplynulé době odkryjte ze zapékací mísy pokličku, přidejte k masu rozkrojené mrkve a vraťte zpět do trouby. Teplotu zvyšte na 180–190 °C a maso s mrkví pečte bez pokličky 20 minut dozlatova.
Než se krůta s mrkví upeče, připravte si pesto z mrkvové natě.
Ve výkonném mixéru rozmixujte mrkvovou nať se 2 lžícemi slunečnicového oleje, vlašskými ořechy, 1 lžící soli, ½ lžičky pepře a zbylým 1 stroužkem česneku. Pesto pak podávejte ke každé porci krůty s mrkví.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními