HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Rýži propláchněte a uvařte v osolené vroucí vodě doměkka (černá rýže se vaří zhruba 30–40 minut).

2

Dužinu z máslové dýně si nakrájejte na kostky. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.

3

Ve velké a hluboké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte nakrájenou cibuli a na mírném plameni ji opékejte 1–2 minuty. Poté přidejte nakrájenou dýni společně s kari kořením, římským kmínem a předvařenou cizrnou, vše zamíchejte a opékejte další 2 minuty.

4

Směs zalijte kokosovým mlékem, přidejte loupaná rajčata, přiklopte pokličkou a vařte 12 minut.

5

Hrnec po této době odstavte a do směsi přimíchejte umytá cherry rajčátka (vcelku nebo rozpůlená – záleží na velikosti) a šťávu z ½ citronu. Dochuťte solí a pepřem a podávejte s uvařenou rýží.

TIP
TIP: Dýňové kari jsme před podáváním posypali lístky čerstvé petrželky.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Krava12
22. července 2021

Dokonalé, furt jsem na to pak myslela a těšila se až si to dám i další den, fakt mňamina 😋

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních