
Hydrolyzovaný rybí kolagen s citronovou příchutí

Rýži propláchněte a uvařte v osolené vroucí vodě doměkka (černá rýže se vaří zhruba 30–40 minut).
Dužinu z máslové dýně si nakrájejte na kostky. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
Ve velké a hluboké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte nakrájenou cibuli a na mírném plameni ji opékejte 1–2 minuty. Poté přidejte nakrájenou dýni společně s kari kořením, římským kmínem a předvařenou cizrnou, vše zamíchejte a opékejte další 2 minuty.
Směs zalijte kokosovým mlékem, přidejte loupaná rajčata, přiklopte pokličkou a vařte 12 minut.
Hrnec po této době odstavte a do směsi přimíchejte umytá cherry rajčátka (vcelku nebo rozpůlená – záleží na velikosti) a šťávu z ½ citronu. Dochuťte solí a pepřem a podávejte s uvařenou rýží.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Toto jídlo je absolutní dokonalost, vařila jsem už vícekrát, pro sebe i rodinu, a všem velmi chutnalo. Zkoušela jsem obměny bez dýně s cizrnou, bez cizrny s dýní, is maskem, vždy absolutně vynikající, mnam!
Automaticky přeloženo z slovenštiny
Vařím opakovaně, moc nám chutná a příprava za pár minut. Vařím s Basmati nebo jasminovou rýží 🤘🏻