HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě po celý rok se slevou 67 %

Strana 270Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 172 kcal
  • 6 g bílkovin
  • 7 g tuků
  • 21 g sacharidů

Krása nikdy nechutnala lépe! Vsaďte na kolagen s mangovou příchutí

  • Zářivá pleť
  • Krásné vlasy
  • Silné nehty
Více informací

Suroviny

6 porcí

Extra vstřebatelný Hořčík pro ten nejkvalitnější spánek

  • Jednička na trhu
  • Zatočí s únavou
  • Pomůže od křečí
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Sušené lišky namočte do misky s vodou na 5 minut a mezitím si najemno nakrájejte cibuli.

3

V hrnci rozehřejte slunečnicový olej a cibuli na něm opékejte zhruba 2 minuty na mírnémplameni. Poté přidejte kroupy a opékejte další 3 minuty. Nakonec vše zalijte vývarem, přidejte do hrnce namočené lišky a hrnec přiklopte pokličkou.

4

Hrnec přemístěte do předehřáté trouby a pečte 40–45 minut s pokličkou a dalších 5–10 minut bez pokličky při 170–180 °C. Pokud budou kroupy i po této době tvrdé, přilijte do hrnce trochu vývaru nebo vody a nechte ještě chvíli v troubě, dokud kroupy nezměknou.

5

Během pečení kroupota si připravte pečené žampiony: žampiony očistěte, v pánvi rozehřejte máslo a žampiony na něm opečte (stačí 4–5 minut na mírném plameni). Opečené žampiony pak přimíchejte k hotovému kroupotu společně s nasekaným tymiánem, rozdělte na 6 porcí a podávejte.

TIP
TIP: Kroupoto můžete zjemnit smetanovým sýrem.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

marie havlova
03. ledna 2024

velmi chutné a dobré jidlo

gtkbf5p8wn@privaterelay.appleid.com
20. května 2023

Naprosto vynikající 👍🤤

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních