🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Mrkev

Mrkev pochází z Jižní Asie a málokdo ví, že ne vždy měla svou typickou oranžovou barvu, ale byla fialová či bílá. U ryze čerstvé mrkve se dá konzumovat i nať, ale raději ji rychle odkrojte, aby kořenu neubírala jeho živiny. Aby tělo vstřebalo co nejvíce vitamínu A, pro který je pro mrkev tak známá, zakápněte ji troškou oleje, aby se v něm mohl pořádně rozpustit. Je nabitá antioxidanty, vit. A, B1, B2, C, D, E a K a množstvím minerálních látek. Podporuje nejen zrak, ale rovněž blahodárně působí v játrech, při zánětech kloubů, onemocnění střev ad. Základní úprava: Možná to bude překapivé, ale zdravější je, když ji uvaříte. Tvořte z ní pyré, polévky, omáčky, dá se péct, vařit, dusit, smažit i grilovat.

Recepty, které obsahují Mrkev