HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě do 30 minut se slevou 53 %

Strana 130Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 232 kcal
  • 9 g bílkovin
  • 9 g tuků
  • 26 g sacharidů

Reishi – revitalizace, relax, rovnováha

  • Dost únavě a vyčerpání
  • Podpora zdraví jater
  • Účinný adaptogen činské medicíny
Více informací

Suroviny

6 porcí

Vyhlaďte pleť a objevte nové sebevědomí s rybím kolagenem

  • Zářivá pleť
  • Krásné vlasy
  • Zdravé klouby
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Nejprve si na menší kostky nakrájejte mrkev, petržel, řapíkatý celer a máslovou dýni.

2

Připravte si 2 hrnce, jeden menší a druhý větší. V menším hrnci uvařte černou čočku podle návodu na obalu a po uvaření ji důkladně propláchněte.

3

Ve větším hrnci rozpalte na středním plameni slunečnicový olej. Jakmile bude olej rozpálený, vložte do hrnce cibuli, mrkev, celer, petržel a máslo a vše restujte 3–4 minuty na středním plameni.

4

Poté do hrnce přidejte protlak a restujte dalších 30 sekund. Následně přidejte papriku, cizrnu, vývar, vinný ocet, tymián, oregano, bobkové listy, rajčata, sůl a pepř, plamen stáhněte na mírný stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a vše vařte 17–20 minut.

5

Jakmile se uvaří černá čočka, také ji vložte do polévky. Po uplynutí uvedeného času polévku stáhněte z plamene a podávejte. Polévku podávejte s kváskovým pečivem.

6

Jak připravit na mražení: Polévku nechte vychladnout alespoň na pokojovou teplotu. Po vychladnutí ji rozdělte do plastových nádob a vložte do mrazáku, kde vydrží 6–7 měsíců.

7

Můžete použít také další způsob: Všechny pevné složky, které polévka obsahuje, spařte ve vroucí vodě. Tyto komponenty pak rovnoměrně rozdělte do uzavíratelných plastových sáčků a skladujte v mrazáku.

8

Jak uvařit po rozmrazení: V první variantě polévku po rozmrazení stačí prohřát v hrnci na středním plameni (8–10 minut). Pokud použijete variantu se spařenými komponenty, přemístěte obsah sáčku do hrnce, přidejte drcená rajčata, vývar a koření a vše provařte 15–17 minut. Polévku následně dochuťte a podávejte.

TIP
Do polévky lze před servírováním přidat nahrubo nasekanou hladkolistou petrželovou nať nebo nahrubo nasekanou čerstvou bazalku. Polévku podávejte s kváskovým pečivem.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Janči Nyifor
16. srpna 2024

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních