![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Nejprve si na menší kostky nakrájejte mrkev, petržel, řapíkatý celer a máslovou dýni.
Připravte si 2 hrnce, jeden menší a druhý větší. V menším hrnci uvařte černou čočku podle návodu na obalu a po uvaření ji důkladně propláchněte.
Ve větším hrnci rozpalte na středním plameni slunečnicový olej. Jakmile bude olej rozpálený, vložte do hrnce cibuli, mrkev, celer, petržel a máslo a vše restujte 3–4 minuty na středním plameni.
Poté do hrnce přidejte protlak a restujte dalších 30 sekund. Následně přidejte papriku, cizrnu, vývar, vinný ocet, tymián, oregano, bobkové listy, rajčata, sůl a pepř, plamen stáhněte na mírný stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a vše vařte 17–20 minut.
Jakmile se uvaří černá čočka, také ji vložte do polévky. Po uplynutí uvedeného času polévku stáhněte z plamene a podávejte. Polévku podávejte s kváskovým pečivem.
Jak připravit na mražení: Polévku nechte vychladnout alespoň na pokojovou teplotu. Po vychladnutí ji rozdělte do plastových nádob a vložte do mrazáku, kde vydrží 6–7 měsíců.
Můžete použít také další způsob: Všechny pevné složky, které polévka obsahuje, spařte ve vroucí vodě. Tyto komponenty pak rovnoměrně rozdělte do uzavíratelných plastových sáčků a skladujte v mrazáku.
Jak uvařit po rozmrazení: V první variantě polévku po rozmrazení stačí prohřát v hrnci na středním plameni (8–10 minut). Pokud použijete variantu se spařenými komponenty, přemístěte obsah sáčku do hrnce, přidejte drcená rajčata, vývar a koření a vše provařte 15–17 minut. Polévku následně dochuťte a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními