Mrkvová polévka se zázvorem
10 min
37 min
Snadné
3 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 183 Kcal
- 2 g bílkovin
- 12 g tuků
- 14 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Jarní cibulky nasekejte najemno. Poté si v hrnci rozehřejte 1 lžíci řepkového oleje, přidejte nasekanou cibulku a opékejte ji 2 minuty na středním plameni. Následně do hrnce přidejte nastrouhaný zázvor a nakrájenou mrkev a vše opékejte ještě 10 minut. Po této době vše zalijte zeleninovým vývarem, přiveďte k varu, poté ztlumte plamen na střední stupeň a vařte do změknutí mrkve (potrvá to přibližně 25 minut).
Po uvaření polévku odstavte a nechte chvíli vychladnout. Poté ji rozmixujte ponorným mixérem dohladka a na závěr ji dochuťte solí, pepřem, mletým chilli a pomerančovou šťávou.
Hotovou polévku rozdělte do 3 talířů, každou porci ozdobte 1 lžící zakysané smetany a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
mňamka
Lahodné
Automaticky přeloženo z polštiny
vynikající