Kuřecí vývar – základní recept
- 25 min
- 195 min
- Snadné
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 139 kcal
- 3,1 g bílkovin
- 7,5 g tuků
- 15 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C a připravte si plech.
Připravte si zeleninu: Cibuli oloupejte a rozpulte, mrkev a petržel oloupejte a podélně rozpulte, celer oloupejte a nakrájejte na podobně velké kusy jako mrkev a stroužky česneku oloupejte.
Kuřecí kosti rozprostřete na plech, pokapejte slunečnicovým olejem a přidejte připravenou zeleninu. Plech dejte do trouby a pečte zhruba 45 minut na 200 °C. Zelenina i kuřecí kosti by měly být zlatavé a lehce opečené.
Upečenou zeleninu s masem přemístěte do vysokého hrnce, přilijte 2 litry vody, přidejte celý pepř a bobkový list, hrnec přiklopte pokličkou a vše přiveďte k varu. Vývar vařte alespoň 1 hodinu na středním plameni, pokud chcete slabší vývar, nebo až 2,5 hodiny, pokud chcete vývar silnější. Pokud budete vařit delší dobu, můžete v průběhu přidat ještě trochu vody.
Vývar přeceďte přes jemné síto a zeleninu i maso zpracujte do jiného pokrmu – třeba vše smíchejte s celozrnnou rýží.
Vývar nechte vychladnout, přelijte do uzavíratelné sklenice a skladujte v lednici, kde vydrží cca 1 týden.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Parada!👍
Nejlepší 👏🏻
výborný recept na vývar