![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Nejprve si ve větším hrnci na středním plameni rozehřejte 2 lžíce olivového oleje.
Jakmile je olej rozpálený, vložte do hrnce nahrubo nakrájenou cibuli a opékejte 2–3 minuty na středním plameni. Poté k cibuli přidejte růžičky květáku a na kostičky nakrájené brambory. Vše společně opékejte na středním plameni 3–4 minuty.
Následně do hrnce přilijte 900 ml vývaru, hrnec přiklopte pokličkou a vše vařte na středním plameni 12–15 minut.
Jakmile jsou brambory měkké, vypněte plamen a do hrnce přisypte sůl, pepř a muškátový oříšek. Pomocí tyčového mixéru směs rozmixujte do hladkého krému. Poté do hrnce přilijte smetanu a ještě jednou směs krátce promixujte.
Hotovou květákovou polévku rozdělte do 4 talířů a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
výborné
Jednoduchý, rychlý, chutný a zdravý recept. Doporučuji.
🍽