Květáková polévka
- 6 min
- 22 min
- Snadné
- 4 porce
Jíme zdravě do 30 minut se slevou 53 %
Strana 50Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 199 kcal
- 5 g bílkovin
- 10 g tuků
- 23 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Nejprve si ve větším hrnci na středním plameni rozehřejte 2 lžíce olivového oleje.
Jakmile je olej rozpálený, vložte do hrnce nahrubo nakrájenou cibuli a opékejte 2–3 minuty na středním plameni. Poté k cibuli přidejte růžičky květáku a na kostičky nakrájené brambory. Vše společně opékejte na středním plameni 3–4 minuty.
Následně do hrnce přilijte 900 ml vývaru, hrnec přiklopte pokličkou a vše vařte na středním plameni 12–15 minut.
Jakmile jsou brambory měkké, vypněte plamen a do hrnce přisypte sůl, pepř a muškátový oříšek. Pomocí tyčového mixéru směs rozmixujte do hladkého krému. Poté do hrnce přilijte smetanu a ještě jednou směs krátce promixujte.
Hotovou květákovou polévku rozdělte do 4 talířů a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
výborné
Jednoduchý, rychlý, chutný a zdravý recept. Doporučuji.
🍽