HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jak jíme zdravě v zimě se slevou 83 %

Strana 87Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 372 kcal
  • 15 g bílkovin
  • 13 g tuků
  • 49 g sacharidů

Přírodní společník pro zdraví i pohodu – Reishi

  • Podporuje imunitu
  • Chrání srdce
  • Zmírňuje stres
Více informací

Suroviny

4 porce

Reishi – revitalizace, relax, rovnováha

  • Dost únavě a vyčerpání
  • Podpora zdraví jater
  • Účinný adaptogen činské medicíny
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

V hrnci si rozpalte 1 lžíci olivového oleje, poté přidejte nakrájenou cibuli, brambory a oloupaný česnek a opékejte 2–3 minuty na středním plameni. Následně do hrnce přidejte vývar, mléko, sůl a pepř a vše nechte vařit 8–10 minut na středním plameni do změknutí brambor.

2

Mezitím si připravte zastřená vejce. Do menšího hrnce nalijte vodu do výšky 4 cm (půjde o cca 500 ml vody) a přidejte 1 lžíci vinného octa a špetku soli.

3

Nyní zapněte střední stupeň ohřevu a vodu přiveďte k mírnému varu (je důležité, aby voda nevřela – měla by se nacházet pouze na pokraji varu). Následně si vezměte naběračku a několikrát s ní horkou vodu promíchejte, abyste vytvořili vír. Poté naběračku odložte a do víru vyklepněte 1 vejce – bílek se ihned začne srážet a začne obalovat žloutek.

4

Následující 2–3 minuty udržujte mírný var a mezitím si nachystejte větší nádobu se studenou vodou. Po uvedené době vyjměte vejce naběračkou a přemístěte ho do nachystané nádoby.

5

Stejným způsobem pak postupně připravte i další 3 zastřená vejce – pokaždé nejdříve promíchejte vodu, do víru vyklepněte vejce, udržujte ho 2–3 minuty v mírném varu a poté ho dejte do nádoby s vodou k ostatním vejcím.

6

Až se dovaří zeleninová směs v hrnci, rozmixujte celý obsah hrnce dohladka ponorným mixérem, do výsledné směsi přidejte sójovou smetanu a 1 lžičku čerstvého tymiánu a vše znovu promixujte.

7

Nakonec si připravte krutony: na vysokém plameni si rozpalte pánev, přidejte nakrájený chléb a za stálého míchání ho opékejte 2–3 minuty dokřupava.

8

Nyní polévku v hrnci ještě krátce prohřejte a poté ji rozdělte do 4 talířů. Do každé porce přidejte 1 zastřené vejce, žitné krutony a 1 snítku tymiánu a podávejte.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

4c6bjdt65gprivaterelayappleidcom
12. ledna 2024

Vyborne! Dala jsem nějakou jinou rostlinou smetanu než sojovou a chuť i tak vynikající

2y9qrfyfv8privaterelayappleidcom
20. července 2023

👌🏼

Automaticky přeloženo

hodnocení_1337355
banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních