HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 110 kcal
  • 4 g bílkovin
  • 3 g tuků
  • 18 g sacharidů

Zatočte s únavou a vyčerpáním pomocí Hořčíku

  • Dodá energii na celý den
  • Zrelaxuje a uvolní
  • Podpoří svaly a kosti
Více informací

Suroviny

40 kusů

Vyhlaďte pleť a objevte nové sebevědomí s rybím kolagenem

  • Zářivá pleť
  • Krásné vlasy
  • Zdravé klouby
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Ve velké míse smíchejte otruby, krupici, lněná semínka a slunečnicová semínka.

2

Do mísy přimíchejte žitný kvásek a med.

3

Do mísy přilijte 700 ml vody a těsto zamíchejte.

4

Přikryjte pokličkou nebo zavřete víčkem a těsto v ní nechte odstát cca 6 hodin při pokojové teplotě.

5

Po šesti hodinách přidejte chlebovou mouku, špaldovou mouku, sůl a zamíchejte.

6

Těsto nechte znovu odležet cca 1 hodinu.

7

Rozdělte do dvou vymazaných forem na chléb (použili jsme dvě o délce 30 cm).

8

Obě formy teď přikryjte utěrkou a nechte těsto nakynout cca 1-2 hodiny.

9

Předehřejte si troubu na 170 °C.

10

Z obou forem sundejte utěrky, dejte do trouby a pečte při 170-180 °C 1 hodinu.

11

TIP: Povrch těsta posypte po 30 minutách pečení hrstí slunečnicových a dýňových semínek

12

*Recept na domácí žitný kvásek najdete na našem webu.

13

*Každý bochník jsme nakrájeli na 20 plátků.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Tomáš Sedlák
01. prosince 2020

Výborný

Marcela Műcková
01. července 2020

Recept vypada dobře, jen bych upravila název. Žitný chleb by měl být jen ze žita.

Týna Beránková
23. června 2020

Úžasný chléb! Stálo za to čekat na domácí kvásek a upéct tuhle dobrotu! 😊

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních