![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Špaldová mouka se vyrábí ze pšenice špaldy a na rozdíl od ostatních obilovin neprošla žádným šlechtěním, proto obsahuje vysoké množství živin. K její výrobě se používají jak celá zrna, tak obalové části, v nichž se udržuje nejvíce vitamínů a minerálů, proto se nejčastěji setkáte s celozrnnou špaldovou moukou. Je rovněž odolná a nemusí být chemicky ošetřena. Není alergenní a je lehce stravitelná. Obsahuje méně lepku a můžete se setkat jak s hladkou špaldovou moukou, tak i s její hrubou variantou. Obsahuje vit. A, E, B, kyselinu listovou, bílkoviny, vlákninu, železo, draslík a další minerály. Podporuje imunitní systém, působí proti chudokrevnosti, zlepšuje trávení, snižuje krevní tlak a je účinná proti kardiovaskulárním chorobám. Můžete ji použít jak k vaření, tak pečení, zahuštění polévek nebo omáček.