HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě ve městě i na venkově se slevou 80 %

Strana 188Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 230 kcal
  • 7 g bílkovin
  • 8 g tuků
  • 31 g sacharidů

Přírodní společník pro zdraví i pohodu – Reishi

  • Podporuje imunitu
  • Chrání srdce
  • Zmírňuje stres
Více informací

Suroviny

6 porcí

Extra vstřebatelný Hořčík pro ten nejkvalitnější spánek

  • Jednička na trhu
  • Zatočí s únavou
  • Pomůže od křečí
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Sušené houby namočte na 5 minut do vody.

2

Mezitím připravte světlou jíšku. Ve větším hlubším hrnci rozehřejte 2 lžíce másla na středním plameni, přisypte špaldovou mouku a vše opékejte cca 1 minutu za stálého míchání. Vzniklou jíšku zalijte 1,5 l vývaru, hrnec přiklopte pokličkou a směs přiveďte k varu.

3

Než se polévka začne vařit, sceďte namočené houby a připravte zeleninu. Brambory, petržel, celer i mrkev omyjte, oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Očištěnou zeleninu dejte do hrnce s vroucím vývarem, přiklopte pokličkou a vařte doměkka na mírném plameni (potrvá to 30–35 minut).

4

Část uvařené polévky nebo klidně celou rozmixujte ponorným mixérem. Do polévky přidejte scezené houby spolu s prolisovanými stroužky česneku, majoránkou, solí a pepřem. Vše promíchejte.

5

Hotovou bramboračku rozdělte do 6 talířů, každou porci posypte petrželovou natí a podávejte.

TIP
Pro řidší variantu bramboračky vynechte z postupu mouku a místo ní na másle opečte cibulku.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Katarinakaspar
10. prosince 2022

skvělá !

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních