![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Sušené houby namočte na 5 minut do vody.
Mezitím připravte světlou jíšku. Ve větším hlubším hrnci rozehřejte 2 lžíce másla na středním plameni, přisypte špaldovou mouku a vše opékejte cca 1 minutu za stálého míchání. Vzniklou jíšku zalijte 1,5 l vývaru, hrnec přiklopte pokličkou a směs přiveďte k varu.
Než se polévka začne vařit, sceďte namočené houby a připravte zeleninu. Brambory, petržel, celer i mrkev omyjte, oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Očištěnou zeleninu dejte do hrnce s vroucím vývarem, přiklopte pokličkou a vařte doměkka na mírném plameni (potrvá to 30–35 minut).
Část uvařené polévky nebo klidně celou rozmixujte ponorným mixérem. Do polévky přidejte scezené houby spolu s prolisovanými stroužky česneku, majoránkou, solí a pepřem. Vše promíchejte.
Hotovou bramboračku rozdělte do 6 talířů, každou porci posypte petrželovou natí a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
skvělá !