HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě – Velikonoční speciál se slevou 80 %

Strana 32Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 473 kcal
  • 18 g bílkovin
  • 16 g tuků
  • 55 g sacharidů

Extra vstřebatelný Hořčík pro ten nejkvalitnější spánek

  • Jednička na trhu
  • Zatočí s únavou
  • Pomůže od křečí
Více informací

Suroviny

4 porce

Krása nikdy nechutnala lépe! Vsaďte na kolagen s mangovou příchutí

  • Zářivá pleť
  • Krásné vlasy
  • Silné nehty
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Nejprve si v předstihu* připravte hrnec s pokličkou. V hrncipřiveďte vodu k varu, přidejte brambory ve slupce a vařte je na mírném plameni cca 10 minut.

2

Troubu předehřejte na 175–180 °C. Jehněčí maso očistěte, nakrájejte na kostky (cca 2 cm × 2 cm) a vložte do misky.

3

K masu přidejte najemno nastrouhané 2 stroužky česneku, najemno nakrájených 100 g cibule, tymián, rozmarýn, sůl a pepř a vše důkladně vmasírujte do masa.

4

Do větší zapékací nádoby (30 cm × 40 cm) vložte připravené maso, přilijte 350 ml hovězího vývaru, 100 ml vody a celou nádobu zakryjte alobalem. Zapékací nádobu vložte do předehřáté trouby a pečte 60–65 minut při 175–180 °C.

5

Než se maso upeče, připravte si bramborové placky. Předvařené brambory oloupejte a nastrouhejte najemno do větší misky. Přidejte celozrnnou špaldovou krupici, vejce, špetku soli, špaldovou mouku a pomocí rukou ze směsi vypracujte těsto.

6

Těsto přemístěte na pracovní plochu a pomocí válečku rozválejte (pokud se těsto lepí, podsypte ho trochou mouky). Těsto vyválejte do šířky 0,5 cm a pomocí vykrajovátka (Ø 6 cm) vykrajujte kolečka.

7

Poté na pánvi rozpalte 1 lžíci olivového oleje na středním plameni. Do rozpáleného oleje vložte připravené bramborové placky a na středním plameni opékejte 1 minutu z každé strany. Hotové placky odkládejte na talíř nebo menší plech.

8

Až se maso upeče, sundejte ze zapékací nádoby alobal, zvyšte v troubě teplotu na 200 °C, maso vložte zpět do trouby a nechte ho ještě 18–20 minut dopéct.

9

Nakonec si připravte špenát. Ve větším hrnci rozehřejte 1 lžíci olivového oleje na středním plameni. Až bude olej rozpálený, vložte do hrnce zbytek najemno nakrájené cibule a česneku a opékejte 2 minuty na středním plameni. Poté přidejte špenát, přilijte 50 ml vody, přisypte sůl a vše duste na středním plameni 2 minuty.

10

Hotový špenát dochuťte dle chuti, rozdělte do 4 talířů a každou porci podávejte společně s upečeným masem a bramborovými plackami. *Brambory uvařte alespoň 12 hodin předem.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Denisa Erbenová
16. dubna 2022

My jsme teda nedělali jehněčí maso, ale bramborové placičky byly vynikající, doporučuji těsto pořádně osolit, já jsem placičky dělala postupně, nevyválela jsem celé těsto, ale vždy si kousek těsta ubrala, podsypala, rukou udělala placičku a pak vykrojila skleničkou.😊

hodnocení_1294620
banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních