HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě ve městě i na venkově se slevou 80 %

Strana 192Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 1285 Kcal
  • 47 g bílkovin
  • 14 g tuků
  • 283 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

1 porce

Štítky

Postup přípravy

1

Ve větší míse smíchejte předvařenou rýži, špaldovou mouku, vejce a sůl. Směs míchejte rukama, aby se všechny ingredience propojily a vzniklo kompaktní těsto.

2

Z těsta vytvarujte cca 4 stejně velké šišky.

3

V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu. Knedlíkové šišky opatrně pokládejte do vroucí vody a vařte 15 minut při středním plameni. Každou šišku nakrájejte nití na 8–10 knedlíků a podávejte nejlépe se svíčkovou (recept naleznete zde na webu: bit.ly/3ayHJ8K).

4

*Z uvedeného množství na 1 porci bude 1000 g knedlíků.

TIP
Pro bezlepkovou variantu nahraďte špaldovou mouku rýžovou.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Marcela Sapíková
25. července 2023

Prosím, co znamená předvařená rýže? Uvařená? A vážím rýží uvařenou? Děkuji za odpověď....

PéťaT.
02. dubna 2022

Vynikající alternativa k normálním knedlíkům :)

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních