HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 692 kcal
  • 21 g bílkovin
  • 4 g tuků
  • 131 g sacharidů

Reishi – revitalizace, relax, rovnováha

  • Dost únavě a vyčerpání
  • Podpora zdraví jater
  • Účinný adaptogen činské medicíny
Více informací

Suroviny

2 porce

Vyhlaďte pleť a objevte nové sebevědomí s rybím kolagenem

  • Zářivá pleť
  • Krásné vlasy
  • Zdravé klouby
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

1. den: V misce smíchejte 80 g žitné mouky, 80 g špaldové mouky, 200 ml vody a zamíchejte. Misku skladujte na teplém místě.

2

2. den: Do misky přimíchejte 40 g žitné mouky, 40 g špaldové mouky a 100 ml vody.

3

3. den: Přidejte dalších 40 g žitné mouky, 40 g špaldové mouky a 100 ml vody.

4

4. den: Přimíchejte zbylých 40 g žitné mouky, 40 g špaldové mouky a 100 ml vody.

5

5. den se v kvásku začnou objevovat bublinky a můžeme ho použít na další zpracování.*

6

Pokud kvásek nepoužijete hned, přemístěte ho do sklenice a skladujte uzavřený v lednici. Nezapomeňte kvásek každé 2 týdny „přikrmovat“ poměrnou částí mouky a vody.

7

*První dávka kvásku vystačí cca na 2 chleby pečené ve formě o délce 30 cm.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Karla Kalasová
03. června 2020

Ja pecu z kvasku minimálně 5 let. A super.

hodnocení_1180343
Dita Matuchová
06. května 2020

Kvásek se krásně povedl, pořád jsem čekala, kdy zplesniví, ale nestalo se. Akorát je ho hodně, pekla jsem dva chleby a zbytek rozdala známým.

Jana Vágnerová
08. února 2020

po pul roce mi umřel kvasek...tak jsem si musela vyrobit a hura povedlo se....kvasek nevydrzi dél jak cca 5 dni...pak ma hlad...ale to i ten..ktery jsem kdysi diatala darem

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních