![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
1. den: V misce smíchejte 80 g žitné mouky, 80 g špaldové mouky, 200 ml vody a zamíchejte. Misku skladujte na teplém místě.
2. den: Do misky přimíchejte 40 g žitné mouky, 40 g špaldové mouky a 100 ml vody.
3. den: Přidejte dalších 40 g žitné mouky, 40 g špaldové mouky a 100 ml vody.
4. den: Přimíchejte zbylých 40 g žitné mouky, 40 g špaldové mouky a 100 ml vody.
5. den se v kvásku začnou objevovat bublinky a můžeme ho použít na další zpracování.*
Pokud kvásek nepoužijete hned, přemístěte ho do sklenice a skladujte uzavřený v lednici. Nezapomeňte kvásek každé 2 týdny „přikrmovat“ poměrnou částí mouky a vody.
*První dávka kvásku vystačí cca na 2 chleby pečené ve formě o délce 30 cm.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Ja pecu z kvasku minimálně 5 let. A super.
Kvásek se krásně povedl, pořád jsem čekala, kdy zplesniví, ale nestalo se. Akorát je ho hodně, pekla jsem dva chleby a zbytek rozdala známým.
po pul roce mi umřel kvasek...tak jsem si musela vyrobit a hura povedlo se....kvasek nevydrzi dél jak cca 5 dni...pak ma hlad...ale to i ten..ktery jsem kdysi diatala darem