

Celozrnné koblihy s rebarborovým džemem
90 min
18 min
Náročné
12 kusů

Jíme zdravě po celý rok se slevou 73 %
Strana 80Více informací o kuchařceNutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 194 Kcal
- 9 g bílkovin
- 7 g tuků
- 29 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
Postup přípravy
Nejdříve si připravte kvásek. Do hrníčku se 100 ml vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte 2 lžičky erythritolu a zamíchejte.
Hrníček dejte na 5–10 minut na teplé místo, aby vzešel kvásek.
Mouku prosejte do větší mísy. Do mouky udělejte důlek, do něj nalijte kvásek a postupně přidávejte i ostatní ingredience – zbytek mléka, rozpuštěné máslo, zbývající erythritol a oba žloutky.
Těsto začněte zpracovávat od okrajů a hněťte, dokud se nezačne odlepovat od okraje mísy. Poté ho zakryjte utěrkou a dejte kynout na teplé místo alespoň na 1 hodinu.
Po hodině těsto vyndejte, přemístěte ho na pomoučený vál a prohněťte rukama.
Vršek těsta zaprašte moukou a těsto opatrně vyválejte válečkem na tloušťku 4 mm. Z těsta pak pomocí skleničky vykrajujte kolečka. Kolečka pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě 10 minut na plechu kynout. Na polovinu koleček rozdělte po 1 lžičce rebarborojahodového džemu. Džem přiklopte zbývajícími kolečky a prsty stlačte okraje.
Takto připravené koblížky dejte do trouby a pečte při 170–180 °C 15–18 minut.
*Erythritol je nízkokalorické přírodní sladidlo, které je vhodné zejména pro diabetiky – jedná se o alkoholový cukr s velmi nízkým až nulovým glykemickým indexem.
**Na přípravu tohoto chia džemu budete potřebovat 100 g jahod,
150 g rebarbory, 1 lžíci stévie nebo jiného sladidla a 1 lžíci citronové šťávy. Vše vařte na pánvi se 100 ml vody po dobu 30–35 minut,
nechte vychladnout a ke směsi přimíchejte 3 lžíce chia semínek. Džem
rozdělte do skleniček a skladujte v lednici.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
super, chutnalo a recept za to stojí
Lahodné koblihy. Udělala jsem náplň z mraženého exotického ovoce, xylitolu a guarové gumy a dopadly skvěle. Marmelády můžete přidat poměrně hodně, protože okraje těsta se dobře lepí. Udělám znovu s jinými náplněmi.
Automaticky přeloženo
Recept je skvělý, zamilovala jsem si ho. Opravdu doporučuji vyzkoušet a vůbec se nebojte dát hodně náplně, těsto krásně drží a náplň nevyteče. :)