HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě po celý rok se slevou 67 %

Strana 80Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 194 kcal
  • 9 g bílkovin
  • 7 g tuků
  • 29 g sacharidů

Vyzrajte na stárnutí, předcházejte nedostatku kolagenu

  • Patentovaná forma Naticol®
  • Vysoká vstřebatelnost
  • Pomáhá s celulitidou
Více informací

Suroviny

12 kusů

Hydratace a omlazení s každým douškem našeho kolagenu

  • Proti várskám
  • Proti celulitidě
  • Skvělá chuť, žádná rybina
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Nejdříve si připravte kvásek. Do hrníčku se 100 ml vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte 2 lžičky erythritolu a zamíchejte.

2

Hrníček dejte na 5–10 minut na teplé místo, aby vzešel kvásek.

3

Mouku prosejte do větší mísy. Do mouky udělejte důlek, do něj nalijte kvásek a postupně přidávejte i ostatní ingredience – zbytek mléka, rozpuštěné máslo, zbývající erythritol a oba žloutky.

4

Těsto začněte zpracovávat od okrajů a hněťte, dokud se nezačne odlepovat od okraje mísy. Poté ho zakryjte utěrkou a dejte kynout na teplé místo alespoň na 1 hodinu.

5

Po hodině těsto vyndejte, přemístěte ho na pomoučený vál a prohněťte rukama.

6

Vršek těsta zaprašte moukou a těsto opatrně vyválejte válečkem na tloušťku 4 mm. Z těsta pak pomocí skleničky vykrajujte kolečka. Kolečka pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě 10 minut na plechu kynout. Na polovinu koleček rozdělte po 1 lžičce rebarborojahodového džemu. Džem přiklopte zbývajícími kolečky a prsty stlačte okraje.

7

Takto připravené koblížky dejte do trouby a pečte při 170–180 °C 15–18 minut.

8

*Erythritol je nízkokalorické přírodní sladidlo, které je vhodné zejména pro diabetiky – jedná se o alkoholový cukr s velmi nízkým až nulovým glykemickým indexem.

9

**Na přípravu tohoto chia džemu budete potřebovat 100 g jahod,

10

150 g rebarbory, 1 lžíci stévie nebo jiného sladidla a 1 lžíci citronové šťávy. Vše vařte na pánvi se 100 ml vody po dobu 30–35 minut,

11

nechte vychladnout a ke směsi přimíchejte 3 lžíce chia semínek. Džem

12

rozdělte do skleniček a skladujte v lednici.

TIP
Koblížky můžete obalit v jemně mletém erythritolu nebo sypké stévii.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

nw8nmsgf5pprivaterelayappleidcom
01. února 2024

Tak toto je 1000x lepší než klasické smažené koblihy. Lehoučké a chutné. Dala jsem cukr místo erytholu, a těsto mi přišlo hodně sladké, resp mohlo být i méně. Džem jsem si udělala svůj z brusinek a škrobu. Bylo to řídké, takže mi to vytékalo, příště dám hustší džem. Ale jinak práce s těstem skvělá.

Automaticky přeloženo

BlankaSpevakova
01. května 2023

super, chutnalo a recept za to stojí

Karolina Skalska
17. února 2023

Lahodné koblihy. Udělala jsem náplň z mraženého exotického ovoce, xylitolu a guarové gumy a dopadly skvěle. Marmelády můžete přidat poměrně hodně, protože okraje těsta se dobře lepí. Udělám znovu s jinými náplněmi.

Automaticky přeloženo

hodnocení_1314738
banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních