HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 194 Kcal
  • 9 g bílkovin
  • 7 g tuků
  • 29 g sacharidů

Suroviny

12 kusů

Postup přípravy

1

Nejdříve si připravte kvásek. Do hrníčku se 100 ml vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte 2 lžičky erythritolu a zamíchejte.

2

Hrníček dejte na 5–10 minut na teplé místo, aby vzešel kvásek.

3

Mouku prosejte do větší mísy. Do mouky udělejte důlek, do něj nalijte kvásek a postupně přidávejte i ostatní ingredience – zbytek mléka, rozpuštěné máslo, zbývající erythritol a oba žloutky.

4

Těsto začněte zpracovávat od okrajů a hněťte, dokud se nezačne odlepovat od okraje mísy. Poté ho zakryjte utěrkou a dejte kynout na teplé místo alespoň na 1 hodinu.

5

Po hodině těsto vyndejte, přemístěte ho na pomoučený vál a prohněťte rukama.

6

Vršek těsta zaprašte moukou a těsto opatrně vyválejte válečkem na tloušťku 4 mm. Z těsta pak pomocí skleničky vykrajujte kolečka. Kolečka pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě 10 minut na plechu kynout. Na polovinu koleček rozdělte po 1 lžičce rebarborojahodového džemu. Džem přiklopte zbývajícími kolečky a prsty stlačte okraje.

7

Takto připravené koblížky dejte do trouby a pečte při 170–180 °C 15–18 minut.

8

*Erythritol je nízkokalorické přírodní sladidlo, které je vhodné zejména pro diabetiky – jedná se o alkoholový cukr s velmi nízkým až nulovým glykemickým indexem.

9

**Na přípravu tohoto chia džemu budete potřebovat 100 g jahod,

10

150 g rebarbory, 1 lžíci stévie nebo jiného sladidla a 1 lžíci citronové šťávy. Vše vařte na pánvi se 100 ml vody po dobu 30–35 minut,

11

nechte vychladnout a ke směsi přimíchejte 3 lžíce chia semínek. Džem

12

rozdělte do skleniček a skladujte v lednici.

TIP
Koblížky můžete obalit v jemně mletém erythritolu nebo sypké stévii.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Agnieszka1286
24. září 2021

kolik kvasnic by mělo být v receptu? protože nejsou žádné informace ;-)

Automaticky přeloženo z polštiny

Miška Theiszova
15. září 2021

Výborně to je, možná já bych dala více povidel, příště budu vědět 😊

Automaticky přeloženo z slovenštiny

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních