![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Kvasnice neboli pekařské droždí je surovina, která je využívána už odnepaměti ke kynutí těsta. Vyrábí se z melasy, což je vedlejší produkt cukrové řepy. Tento druh droždí je před pečením nutné aktivovat a to tak, že se zamíchá do trošky vlažného mléka nebo vody s cukrem, posype se moukou a nechá se několik minut vykynout, aby vznikl kvásek. Během tohoto procesu vznikají kvasinky, které způsobují nakynutí těsta. Tekutina na kvásek nesmí být příliš horká, aby se kvasinky nezničily, a naopak ani příliš studená, aby proces kynutí netrval příliš dlouho. Nejvýraznějším pozitivem této suroviny je velké množství vitamínu B1, B2 a B3. Droždí je také skvělou zásobárnou chromu a dalších minerálních látek. Celkově kvasnice podporují správnou funkci mozku, nervového systému a působí i proti únavě. Je dobré ho po zakoupení spotřebovat co nejdříve, popřípadě skladovat v lednici. Z této suroviny se dá připravit spousta druhů slaného i sladkého pečiva nebo například i knedlíčky do polévky či nevšední pomazánka.