
Celozrnné koblížky pečené v troubě
100 min
10 min
Náročné
18 kusů

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 181 Kcal
- 4 g bílkovin
- 5 g tuků
- 30 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Do větší mísy dáme mouku a uprostřed uděláme důlek do kterého rozdrobíme droždí, přidáme 10g třtinového cukru a 2 lžíce másla.
Mísu přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.
Poté přidáme do mísy rozehřáté máslo, mléko, vanilkový extrakt, vaječné žloutky a stévii.
Těsto důkladně prohněteme. Opět přikryjeme a dáme na cca 1 hodinu kynout.
Hotové těsto vyválíme na pomoučené lince, aby bylo silné 5 mm a skleničkou nebo vykrajovátkem vykrajujeme kolečka.
Doprostřed každého kolečka dáme lžičku marmelády a přikryjeme jiným kolečkem.
Pomocí prstů spojíme okraje.
Takto pokračujeme se zbylým těstem.
Hotové koblihy dáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme na 20 minut kynout. Předehřejeme troubu na 190°C.
Vykynuté koblížky dáme do trouby a pečeme při 190°C cca 10 minut.
Hotové koblížky můžeme poprášit sypkou stévii a ihned konzumovat.
Pozn. Celozrnné koblížky pečené v troubě nebudou samozřejmě tak nadýchané a mastné jako ty, které kupujeme v obchodě.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
výborný! udělala jsem také buchty, podle komentářů a jsou úúúžasný <3
Vynikajici, s domaci merunkovou marmeladou nemely chybu.
Teda, moc mi nechutnalo testo v jinym receptu z teto mouky, ale presto me lakal tento recept a tak jsem to riskla. Moc mi chutna, je vyborny. :) A z komentaru jsem si vycetla super radu pomlit trtinovy cukr a pocukrovat a je to vynikajici a ta jahodova marmelada taky. :) Urcite udelam znova. :)