🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 181 Kcal
  • 4 g bílkovin
  • 5 g tuků
  • 30 g sacharidů

Získejte nejlepších 80 receptů z kuchařky ZDARMA

  • 80 tipů na chutnou letní inspiraci
  • Pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
  • Jezte zdravě, pochutnejte si a uvařte do 30 minut

Suroviny

18 kusů

Postup přípravy

1

Do větší mísy dáme mouku a uprostřed uděláme důlek do kterého rozdrobíme droždí, přidáme 10g třtinového cukru a 2 lžíce másla.

2

Mísu přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.

3

Poté přidáme do mísy rozehřáté máslo, mléko, vanilkový extrakt, vaječné žloutky a stévii.

4

Těsto důkladně prohněteme. Opět přikryjeme a dáme na cca 1 hodinu kynout.

5

Hotové těsto vyválíme na pomoučené lince, aby bylo silné 5 mm a skleničkou nebo vykrajovátkem vykrajujeme kolečka.

6

Doprostřed každého kolečka dáme lžičku marmelády a přikryjeme jiným kolečkem.

7

Pomocí prstů spojíme okraje.

8

Takto pokračujeme se zbylým těstem.

9

Hotové koblihy dáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme na 20 minut kynout. Předehřejeme troubu na 190°C.

10

Vykynuté koblížky dáme do trouby a pečeme při 190°C cca 10 minut.

11

Hotové koblížky můžeme poprášit sypkou stévii a ihned konzumovat.

12

Pozn. Celozrnné koblížky pečené v troubě nebudou samozřejmě tak nadýchané a mastné jako ty, které kupujeme v obchodě.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Martina Pechancová
29. srpna 2020

Teda, moc mi nechutnalo testo v jinym receptu z teto mouky, ale presto me lakal tento recept a tak jsem to riskla. Moc mi chutna, je vyborny. :) A z komentaru jsem si vycetla super radu pomlit trtinovy cukr a pocukrovat a je to vynikajici a ta jahodova marmelada taky. :) Urcite udelam znova. :)

Verysek
03. května 2020

Výborné, i mému vybiravemu 4 letemu synovi chutnaly. Ale je to spíš jako buchty.

Jana Kolomazníková
28. února 2020

Dobrá alternativa smažených kobližků. 🙂 Místo rostlinného mléka jsem použila kravské a instatní droždí. Nahoru jsme pomlely třtinový cukr. I mému 3letému synovi chutnaly. 💖🍩

hodnocení_1018322
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních