
Hydrolyzovaný rybí kolagen s citronovou příchutí

Jahody důkladně očistěte a zbavte všech lístečků. Přendejte je do kastrůlku a ohřívejte při středním plameni za občasného míchání 20–30 minut.
Následně zamíchejte k jahodám lžičku agaru, stévii a sůl. Hrnec odstavte a hned přelévejte do připravených zavařovacích skleniček. Při přelévání dejte pozor, aby se marmeláda nedostala na hrdlo skleničky. Lépe se pak zavaří.
Skleničky pevně uzavřete víkem, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
Marmeládu spotřebujte do jednoho nebo dvou týdnů nebo zavařte 25 minut při 85 °C.
Pozn. Budete potřebovat dvě menší zavařovací skleničky.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Lahodná jahodová marmeláda, ale místo 1 lžičky stévie jsem přidala 2 lžíce třtinového cukru. Doporučuji 😋
Automaticky přeloženo z polštiny
Zajímalo by mě, jak udělám zdravou marmeládu, aby vydržela třeba půl rok?
Výborné