Velikonoční beránek
- 25 min
- 55 min
- Snadné
- 25 porcí
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 118 kcal
- 3 g bílkovin
- 5 g tuků
- 15 g sacharidů
Suroviny
Štítky
Postup přípravy
Bílky oddělte od žloutků.
Z bílků a špetky soli vyšlehejte šlehačem tuhý sníh a dejte zatím stranou.
Do větší mísy prosyjte celozrnnou špaldovou mouku, přidejte prášek do pečiva a zamíchejte.
V jiné míse vyšlehejte žloutky s medem do světlé pěny a přilijte k moučné směsi. Pořádně promíchejte.
Přidejte mléko a olej a opět pořádně promíchejte.
Po lžících přidávejte sníh a opatrně ho zapracujte do těsta.
Těsto přemístěte do řádně vymazané a vysypané formy na beránka.
Pečte ve předehřáté troubě na 175°C cca 55 minut.
*Použili jsme keramickou formu na beránka s poklopem o délce cca 28 cm.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Skvělý !!
vyborne 😍😍😍udělala jsem 3 ❤️
Automaticky přeloženo
Moc dobrý beránek. Upekla jsem dva.