HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Kypřicí prášek do pečiva

Díky němu se hospodyňky už mohly přestat bát, zda jim těsto vykyne. Kypřicí prášek obsahuje kypřicí látku difosforečnan disodný a hydrogenuhličitan a mouku. V oblasti pečení se považuje za převratný vynález, který nezkazí radost z výsledku. Kypřicí látkou je jedlá soda, k níž se přidávají další kyselé složky, mouka či škrob. Toto suché kypřidlo těstu pomáhá nakynout ve správnou dobu. Dnes jsou na trhu k dispozici i varianty bez fosfátů či lepku, který se do prášku dostává v podobě použitého druhu mouky či škrobu. Ideální je, když je na jejich výrobu použita kukuřice. Základní úprava: V dnešní době již neodmyslitelná ingredience do těst na buchty, koláče, bábovky atd. Kypřicí prášek do pečiva vždy s moukou pořádně promíchejte, aby byl v ní rozložen rovnoměrně.

Recepty, které obsahují Kypřicí prášek do pečiva