HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 102 kcal
  • 10 g bílkovin
  • 2 g tuků
  • 11 g sacharidů

Reishi – revitalizace, relax, rovnováha

  • Dost únavě a vyčerpání
  • Podpora zdraví jater
  • Účinný adaptogen činské medicíny
Více informací

Suroviny

8 porcí

Krása nikdy nechutnala lépe! Vsaďte na kolagen s mangovou příchutí

  • Zářivá pleť
  • Krásné vlasy
  • Silné nehty
Více informací
banner image

Postup přípravy

1

Troubu předehřejte na 100 °C.

2

Připravte si vodní lázeň: potřebujete 2 hrnce (jeden větší, druhý menší) anebo hrnec a menší varnou nádobu.

3

Do většího hrnce nalijte trochu vody – jen tolik, aby se hladina později nedotýkala dna menší nádoby. Vodu v hrnci přiveďte k varu a poté stáhněte plamen na střední ohřev.

4

Následně do hrnce zasuňte menší hrnec (nebo varnou nádobu), do něj dejte bílky, začněte je šlehat a za stálého šlehání k bílkům postupně přidávejte erythritol, ocet a vanilkový extrakt.

5

Směs šlehejte 5–7 minut, dokud se nevytvoří pevný, lesklý sníh: když z něj vytáhnete metličky, měly by po nich ve sněhu zůstat špičky, které se téměř neohýbají dolů.

6

Vyložte si plech pečicím papírem, přemístěte na něj vyšlehaný sníh a uhlaďte ho do kruhu o průměru cca 30 cm.

7

Plech dejte do předehřáté trouby a sněhový korpus nechte sušit 1,5–2 hodiny při 100 °C. Poté troubu vypněte (neotvírejte!) a korpus nechte v zavřené troubě zcela vychladnout – potrvá to několik hodin, můžete ho však v troubě nechat i do druhého dne.

8

Hotový korpus poznáte tak, že když sáhnete na jeho povrch, bude zcela suchý a nic se vám nepřilepí na prsty.

9

Před podáváním si připravte krém.

10

V misce smíchejte tvaroh s medem, rozkrojte si vanilkový lusk, špičkou nože seškrábněte semínka z ½ lusku a přidejte je do tvarohové směsi.

11

Připravený krém navrstvěte pomocí lžíce doprostřed vychladlého korpusu a pavlovu dozdobte jahodami a nasekanými pistáciemi.

TIP
TIP: Pokud chcete mít tvar pavlovy stejný jako na fotografii, vezměte si ještě před pečením korpusu lžíci a vytahujte s ní tekutý sníh po stranách korpusu směrem nahoru. Poté již postupujte podle základního návodu.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Johny Jose B
09. dubna 2023

nechce to ztuhnout po3h mate někdo napad?

Automaticky přeloženo

Janina Ż-Szeląg
23. srpna 2022

chladný

Automaticky přeloženo

Julia Staud
11. dubna 2022

banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních