JableÄŤnĂ˝ ocet
O jableÄŤnĂ©m octu se mluvĂ jako o elixĂru mládĂ, zdravĂ a krásy. VyrábĂ se z rozdrcenĂ˝ch kvašenĂ˝ch jablek a svĂ© pacienty jĂm léčil uĹľ sám Hippokrates. I kdyĹľ je to pořád ocet, v tÄ›le se chová zásaditÄ› a má antibakteriálnĂ a antimykotickĂ© účinky. Funguje jako pĹ™ĂrodnĂ antibiotikum, podporuje dobrĂ© trávenĂ a štÄ›penĂ tukĹŻ, ÄŤistĂ ledviny, a dokonce dokáže pomoci od chronickĂ© Ăşnavy. PĹ™i pravidelnĂ©m pouĹľĂvánĂ mĹŻĹľe zlepšit imunitu organismu. Obsahuje vit. A, B12 a D, draslĂk, sodĂk a rovněž bĂlkoviny. JableÄŤnĂ˝ ocet pouĹľijte jej jako zálivku všude tam, kde chcete pokrm pĹ™ikyselit, napĹ™Ăklad v pomazánkách, omáčkách, polĂ©vkách a samozĹ™ejmÄ› zeleninovĂ˝ch salátech.