HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Jablečný ocet

O jablečném octu se mluví jako o elixíru mládí, zdraví a krásy. Vyrábí se z rozdrcených kvašených jablek a své pacienty jím léčil už sám Hippokrates. I když je to pořád ocet, v těle se chová zásaditě a má antibakteriální a antimykotické účinky. Funguje jako přírodní antibiotikum, podporuje dobré trávení a štěpení tuků, čistí ledviny, a dokonce dokáže pomoci od chronické únavy. Při pravidelném používání může zlepšit imunitu organismu. Obsahuje vit. A, B12 a D, draslík, sodík a rovněž bílkoviny. Základní úprava: Jablečný ocet použijte jej jako zálivku všude tam, kde chcete pokrm přikyselit, například v pomazánkách, omáčkách, polévkách a samozřejmě zeleninových salátech.

Recepty, které obsahují Jablečný ocet