HledatHledatoznámeníNotifikaceMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 383 kcal
  • 16 g bílkovin
  • 18 g tuků
  • 50 g sacharidů

Hydratace a omlazení s každým douškem našeho kolagenu

  • Proti vráskám
  • Proti celulitidě
  • Skvělá chuť, žádná rybina
Více informací

Suroviny

4 porce

Reishi – revitalizace, relax, rovnováha

  • Dost únavě a vyčerpání
  • Podpora zdraví jater
  • Účinný adaptogen činské medicíny
Více informací

Štítky

banner image

Postup přípravy

1

Chřest očistěte, odkrojte dřevnaté konce a nakrájejte na klínky dlouhé zhruba 0,5 cm. Vršky odkrojte a dejte zatím stranou.

2

Cibuli nakrájejte nadrobno, ve větší pánvi si rozehřejte olivový olej a cibuli na něm orestujte dosklovita.

3

Do pánve přisypte rýži a restujte ji 4 minuty na mírném plameni. Přidejte jablečný ocet a citronovou šťávu. Následně do pánve postupně přilévejte zeleninový vývar (zhruba po 200 ml). Další dávku přilijte vždy po vsáknutí předešlé dávky. Pokud vám vývar dojde, použijte obyčejnou vodu. Cílem je, aby rýže byla hotová na skus. S poslední dávkou vývaru přidejte do pánve chřest a nasekaný tymián, počkejte, až se vývar vyvaří, a přilijte sójovou smetanu.

4

Vezměte vařečku a rizoto vyšlehejte do krémové konzistence.

5

Rizoto dochuťte solí a pepřem, ozdobte odkrojenými vršky chřestu a posypte parmazánem.

TIP
Rizoto můžete dle libosti ozdobit dýňovými semínky.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

nw8nmsgf5pprivaterelayappleidcom
17. dubna 2024

Vynikající, ale ocet s citrónem bych už nedávala.

Automaticky přeloženo

hodnocení_1387098
Maria Rudzińska-Chazan
06. května 2023

Rizoto jsem podle tohoto receptu ještě nedělala, ale určitě udělám. Miluju chřest. Trochu mě mrzí, že je váš překladatel do polštiny neopatrný. Je v tomto receptu 1 kus? Předpokládám, že je to cibule. Pak do ingrediencí sojová smetana a přidáš rýžovou smetanu????

Automaticky přeloženo

Laduš Drozdová
16. dubna 2023

Skvělé,dietní jídlo. Umíme si představit i s kuřecím. :)

hodnocení_1181969
banner image
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních