HledatHledatMoje Moje KošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 383 Kcal
  • 16 g bílkovin
  • 18 g tuků
  • 50 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

4 porce

Štítky

Postup přípravy

1

Chřest očistěte, odkrojte dřevnaté konce a nakrájejte na klínky dlouhé zhruba 0,5 cm. Vršky odkrojte a dejte zatím stranou.

2

Cibuli nakrájejte nadrobno, ve větší pánvi si rozehřejte olivový olej a cibuli na něm orestujte dosklovita.

3

Do pánve přisypte rýži a restujte ji 4 minuty na mírném plameni. Přidejte jablečný ocet a citronovou šťávu. Následně do pánve postupně přilévejte zeleninový vývar (zhruba po 200 ml). Další dávku přilijte vždy po vsáknutí předešlé dávky. Pokud vám vývar dojde, použijte obyčejnou vodu. Cílem je, aby rýže byla hotová na skus. S poslední dávkou vývaru přidejte do pánve chřest a nasekaný tymián, počkejte, až se vývar vyvaří, a přilijte sójovou smetanu.

4

Vezměte vařečku a rizoto vyšlehejte do krémové konzistence.

5

Rizoto dochuťte solí a pepřem, ozdobte odkrojenými vršky chřestu a posypte parmazánem.

TIP
Rizoto můžete dle libosti ozdobit dýňovými semínky.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Hana Matoušková
24. května 2022

Naprosto výborné krémové rizoto s lahodným chřestem!🥰🤤

hodnocení_1325551
Petra Enne
20. dubna 2022

hodnocení_1327412
Amelli bous
11. dubna 2022

Kombinovala jsem napůl s hráškem a domácím pestem, mňam!

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních