HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Chřest očistěte, odkrojte dřevnaté konce a nakrájejte na klínky dlouhé zhruba 0,5 cm. Vršky odkrojte a dejte zatím stranou.

2

Cibuli nakrájejte nadrobno, ve větší pánvi si rozehřejte olivový olej a cibuli na něm orestujte dosklovita.

3

Do pánve přisypte rýži a restujte ji 4 minuty na mírném plameni. Přidejte jablečný ocet a citronovou šťávu. Následně do pánve postupně přilévejte zeleninový vývar (zhruba po 200 ml). Další dávku přilijte vždy po vsáknutí předešlé dávky. Pokud vám vývar dojde, použijte obyčejnou vodu. Cílem je, aby rýže byla hotová na skus. S poslední dávkou vývaru přidejte do pánve chřest a nasekaný tymián, počkejte, až se vývar vyvaří, a přilijte sójovou smetanu.

4

Vezměte vařečku a rizoto vyšlehejte do krémové konzistence.

5

Rizoto dochuťte solí a pepřem, ozdobte odkrojenými vršky chřestu a posypte parmazánem.

TIP
Rizoto můžete dle libosti ozdobit dýňovými semínky.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Radka Fuksová
05. srpna 2021

Neuvěřitelná dobrota. Krásně šťavnatý chřest a jemná, krémová rýže. Skvělá kombinace. Doporučuji.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních