Papriky plněné tuňákem
10 min
10 min
Snadné
2 kusy
Máte rádi plněnou zeleninu? Pak zkuste naše plněné papriky s tuňákem. Společně s rýží tvoří tuňák skutečně vydatný pokrm, který máte hotový za deset minut a hodí se i do parných letních dní, protože se podává bez tepelné úpravy. Hodí se jako svačinka i lehká večeře a zkuste k paprikám zakousnout celozrnné pečivo.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 226 Kcal
- 21 g bílkovin
- 4 g tuků
- 26 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
2 kusy
Štítky
Postup přípravy
1
Instantní rýži zalijte horkou vodou a nechte chvíli odstát, dokud se všechna voda nevsákne (pokud ji moc přelijete, tak rýži jen sceďte).
2
Odřízněte vršky paprik a papriky zbavte jader.
3
Stranou v misce smíchejte rýži, tuňáka, sůl, petrželovou nať, hrášek a ricottu.
4
Papriky naplňte tuňákovou směsí a podávejte.
5
Hotové papriky můžete skladovat maximálně 3 dny v lednici.
TIP
Plněné papriky podávejte samostatně nebo s celozrnným pečivem. Před podáváním je můžete ozdobit směsí klíčků.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborné!
Výborné!
Vynikající, zasytí.