Kuře v medovohořčičné omáčce s opékaným salátem
- 10 min
- 18 min
- Náročné
- 4 porce
Suroviny
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 195 °C a vyložte si pečicím papírem menší plech.
Následně si omyjte, osušte a očistěte kuřecí prsa a posypte je solí a pepřem. Poté si v pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte kuřecí prsa a opékejte je na středním plameni 2–3 minuty z každé strany.
Poté maso přemístěte na vyložený plech a dejte péct do trouby na 16–18 minut při 190–195 °C.
Během pečení masa si připravte omáčku, dresink a opečený salát. Začněte přípravou omáčky: bresaolu nakrájejte na tenké nudličky a do pánve, ve které jste opékali maso, dejte nad mírným ohřevem rozpustit máslo.
Poté do pánve přidejte nakrájenou bresaolu a opékejte ji 2 minuty. Následně přidejte dijonskou hořčici, 100 ml vody, 1 lžíci vinného octa, med, sůl a pepř a celou směs povařte 4–5 minut na mírném plameni. Poté vypněte ohřev a hotovou omáčku s bresaolou nechte zatím v pánvi.
Následně si připravte dresink: česnek nastrouhejte najemno a v misce ho smíchejte s bílým jogurtem, parmazánem, 1 lžící vinného octa a solí. Hotový dresink prozatím uložte do lednice.
Zhruba 4 minuty před dopečením masa si opečte salát Little Gem. Jednotlivé hlávky podélně rozpulte a poté si na vysokém plameni nasucho rozehřejte čistou větší pánev, ve které rozpůlené hlávky opékejte 30–40 sekund (vždy pouze z řezné strany), dokud nebudou lehce připálené.
Upečená kuřecí prsa přemístěte do pánve s omáčkou a bresaolou a podle potřeby prohřejte. Poté obsah pánve rozdělte do 4 talířů a ke každé porci přidejte 1 kus opečeného salátu. Nakonec každou porci posypte výhonky ředkvičky a podávejte s vychlazeným dresinkem a kvasovým chlebem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
naprosto výborné
skvělé 😋
Automaticky přeloženo
maso bylo perfektní, salát bychom nepotřebovali
Automaticky přeloženo