🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Hořčice

Základem všech hořčic je hořčičné semeno, ocet a sůl. Semena mohou být bílá, černá nebo hnědá. Plnotučná hořčice se vyrábí z bílého semena. Černá mají štiplavější a ostřejší chuť, jsou tak základem francouzské hořčice, například dijonské. Nejoblíbenější je plnotučná, která ovšem neobsahuje vyšší množství tuku, jak by se mohlo zdát. Právě naopak. Dále jsou známy druhy jako dijonská nebo kremžská, která má palčivou chuť, ale je díky přidanému cukru sladší, a speciální, které jsou ochucené dalšími ingrediencemi – pepřem, medem atd. Hořičné semeno obsahuje např. bílkoviny, vlákninu, vápník či hořčík a z vit. A, B, C, E a K. Základní úprava: Hotovou hořčici přidávejte k tepelně upraveným potravinám až ke konci přípravy. Hodí se do omáček a suchá jako koření do polévek.

Recepty, které obsahují Hořčice