HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Premium O nás Kontaktujte nás
Znáte z naší kuchařky

Jíme zdravě ve městě i na venkově

Strana 126Více informací o kuchařce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 420 Kcal
  • 31 g bílkovin
  • 25 g tuků
  • 18 g sacharidů

Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)

  • Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
  • Vařte z lednice či ze spíže
  • Oblíbené recepty dostupné offline
Vyzkoušet ZDARMA až na 30 dní

Suroviny

4 porce

Štítky

Postup přípravy

1

Mrkve očistěte a každou párkrát rozřízněte. V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu. Do vroucí vody přidejte mrkve a vařte doměkka na středním plameni (potrvá to 15–20 minut).

2

Filety omyjte pod proudem studené vody a vyskládejte na kuchyňskou linku. Každý filet potřete dijonskou hořčicí a obalte v mletých mandlích.

3

V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Do pánve opatrně položte pstruha kůží dolů a opékejte při středním plameni 2–3 minuty z jedné a 2 minuty z druhé strany. Postup opakujte i s dalšími filety.

4

Uvařené mrkve sceďte a rozmixujte tyčovým mixérem společně s chilli, přepuštěným máslem, teplým mlékem, solí a pepřem.

5

Opečené filety s hotovým mrkvovým pyré rozdělte do 4 talířů a podávejte.

TIP
Pstruha před podáváním posypte nasucho opraženými plátky mandlí a opečenou jarní cibulkou.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Laura02
27. dubna 2022

Martina Chalabalová
11. března 2022

úžasné jídlo, trošku jsem váhala, kvůli dijonské hořčici, ale dohromady to opravdu chutná skvěle. Chutnalo i příteli, který ryby nemusí.

mpospisilova
20. února 2022

Skvělá kombinace chili se sladkou chutí mrkve. Výborný recept!

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních