
Jíme zdravě pod jednou pokličkou se slevou 65 %

Mrkve očistěte a každou párkrát rozřízněte. V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu. Do vroucí vody přidejte mrkve a vařte doměkka na středním plameni (potrvá to 15–20 minut).
Filety omyjte pod proudem studené vody a vyskládejte na kuchyňskou linku. Každý filet potřete dijonskou hořčicí a obalte v mletých mandlích.
V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Do pánve opatrně položte pstruha kůží dolů a opékejte při středním plameni 2–3 minuty z jedné a 2 minuty z druhé strany. Postup opakujte i s dalšími filety.
Uvařené mrkve sceďte a rozmixujte tyčovým mixérem společně s chilli, přepuštěným máslem, teplým mlékem, solí a pepřem.
Opečené filety s hotovým mrkvovým pyré rozdělte do 4 talířů a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
úžasné jídlo, trošku jsem váhala, kvůli dijonské hořčici, ale dohromady to opravdu chutná skvěle. Chutnalo i příteli, který ryby nemusí.
Skvělá kombinace chili se sladkou chutí mrkve. Výborný recept!