HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Mrkve očistěte a každou párkrát rozřízněte. V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu. Do vroucí vody přidejte mrkve a vařte doměkka na středním plameni (potrvá to 15–20 minut).

2

Filety omyjte pod proudem studené vody a vyskládejte na kuchyňskou linku. Každý filet potřete dijonskou hořčicí a obalte v mletých mandlích.

3

V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Do pánve opatrně položte pstruha kůží dolů a opékejte při středním plameni 2–3 minuty z jedné a 2 minuty z druhé strany. Postup opakujte i s dalšími filety.

4

Uvařené mrkve sceďte a rozmixujte tyčovým mixérem společně s chilli, přepuštěným máslem, teplým mlékem, solí a pepřem.

5

Opečené filety s hotovým mrkvovým pyré rozdělte do 4 talířů a podávejte.

TIP
Pstruha před podáváním posypte nasucho opraženými plátky mandlí a opečenou jarní cibulkou.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních