
Jíme zdravě pod jednou pokličkou se slevou 65 %

Troubu předehřejte na 185–190 °C a připravte si zapékací nádobu (30 cm × 40 cm).
Cibuli a česnek nakrájejte najemno.
Poté si nachystejte větší pánev a na středním plameni rozpalte olivový olej. Jakmile bude rozpálený, nasypte do pánve cibuli a česnek a restujte 2–3 minuty.
Následně přidejte baby špenát, osolte, opepřete, podlijte vodou a 1 minutu poduste.
Poté plamen vypněte a směs ponechte v pánvi.
Nyní si začněte připravovat roládu. Nachystejte si 2 pláty alobalu (každý o rozměrech 60–70 cm × 29 cm) a položte je na pracovní plochu kratšími stranami směrem k vám tak, aby se 10 cm vzájemně překrývaly – vznikne tedy 1 plát o rozměrech 60–70 cm × 48 cm s kratší stranou směrem k vám.
Do jeho střední části vodorovně rozprostřete kuřecí prsa do souvislé vrstvy (15–20 cm od spodního i horního okraje alobalu ponechte volných) a maso osolte a opepřete.
Na ½ masa rozprostřete špenát z pánvičky, na něj vodorovně naskládejte sušenou šunku a vše posypte parmazánem.
Poté celý plát masa srolujte zleva doprava, vzniklou roládu zatočte do alobalu a jeho volné okraje pevně utáhněte a zahněte.
Roládu dejte do zapékací nádoby, podlijte vývarem a pečte 60–65 minut při 185–190 °C.
Po uplynutí uvedeného času roládu vyjměte z alobalu, teplotu v troubě zvyšte na 220–225 °C a pečte ještě 15–20 minut.
Jakmile bude mít roláda lehce zlatavou barvu, vyjměte ji z trouby a podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Ze zdravotních důvodů jsem nepoužila alobal (tepelná úprava a ještě v přímém kontaktu s potravinou?) udělala jsem malé závitky - pěkně to drželo i samo o sobě.
Zkrátila jsem dobu pečení v alobalu a místo parmazánu dala lahůdkové droždí - naprosto skvělé!
naprosto boží jen příště bych ji nechala kratší dobu v alobalu. A místo parmazanu jsem dala eidam 30% :)