
Hydrolyzovaný rybí kolagen s citronovou příchutí

Nejprve si v předstihu* připravte hrnec s pokličkou. V hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte brambory ve slupce a vařte je na mírném plameni cca 10 minut.
Poté si připravte bramborové placky. Předvařené brambory oloupejte a nastrouhejte najemno do větší misky. Přidejte celozrnnou špaldovou krupici, vejce, špetku soli a špaldovou mouku a pomocí rukou ze směsi vypracujte těsto. Těsto přemístěte na pracovní plochu a pomocí válečku rozválejte (pokud se těsto lepí, podsypte ho trochou mouky). Těsto vyválejte do šířky 0,5 cm a pomocí vykrajovátka (Ø 6 cm) vykrajujte kolečka.
Poté na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje na středním plameni. Do rozpáleného oleje vložte připravené bramborové placky a na středním plameni opékejte 1 minutu z každé strany. Hotové placky odkládejte na talíř, a ještě teplé podávejte.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
vynikající
👌🏼