HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 528 Kcal
  • 47,9 g bílkovin
  • 18,4 g tuků
  • 36,3 g sacharidů

Získejte nejlepších 80 receptů z kuchařky ZDARMA

  • 80 tipů na chutnou letní inspiraci
  • Pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
  • Jezte zdravě, pochutnejte si a uvařte do 30 minut

Suroviny

2 porce

Postup přípravy

1

Candáta vyndejte alespoň hodinu předem z lednice, aby maso mělo pokojovou teplotu.

2

Hrášek dejte do mísy, zalijte teplou vodou a nechte rozmrazit. Pak jej nechte na cedníku okapat.

3

Cibuli a bramboru oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

4

Rozehřejte olej a nakrájenou cibuli a bramboru na středně silném plameni orestujte dozlatova.

5

Přidejte hrášek, zalijte vývarem a vařte 15 minut, dokud zelenina nezměkne.

6

K uvařené směsi přidejte kopr a mátu a rozmixujte na jemný krém. Podle chuti osolte a opepřete.

7

Candáta nakrájejte na filety. Potřete olejem, rozpalte pánev a filety na středně silném plameni grilujte 5 minut z obou stran. Podle chuti osolte a opepřete.

8

Podávejte s hráškovým pyré.

TIP
Pokrm ozdobte hrstí čerstvého hrášku, několika snítkami čerstvého kopru a pár lístky čerstvé máty.
Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

baju
28. září 2020

Jedním slovem - výborné! Máta a kopr dodává pyré originální vůni a chuť. Nikdy by mě taková kombinace nenapadla, přitom je to skvělé! Určitě budu dělat častěji jako přílohu i k jiným masům.

Natálie Maříková
11. srpna 2020

Velmi dobré. Není to žádný složitý recept a přesto je chutný. Pyré zkusím i jinak než s rybou.

hodnocení_1095684
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních