
Candát s hráškovým pyré
70 min
30 min
Snadné
2 porce

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 528 Kcal
- 47,9 g bílkovin
- 18,4 g tuků
- 36,3 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Candáta vyndejte alespoň hodinu předem z lednice, aby maso mělo pokojovou teplotu.
Hrášek dejte do mísy, zalijte teplou vodou a nechte rozmrazit. Pak jej nechte na cedníku okapat.
Cibuli a bramboru oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
Rozehřejte olej a nakrájenou cibuli a bramboru na středně silném plameni orestujte dozlatova.
Přidejte hrášek, zalijte vývarem a vařte 15 minut, dokud zelenina nezměkne.
K uvařené směsi přidejte kopr a mátu a rozmixujte na jemný krém. Podle chuti osolte a opepřete.
Candáta nakrájejte na filety. Potřete olejem, rozpalte pánev a filety na středně silném plameni grilujte 5 minut z obou stran. Podle chuti osolte a opepřete.
Podávejte s hráškovým pyré.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Vynikající,jeste jsem přidala pečené brambory ve slupce s pecenou mrkvi a moc jsme si posmakli 😋
Jedním slovem - výborné! Máta a kopr dodává pyré originální vůni a chuť. Nikdy by mě taková kombinace nenapadla, přitom je to skvělé! Určitě budu dělat častěji jako přílohu i k jiným masům.
Velmi dobré. Není to žádný složitý recept a přesto je chutný. Pyré zkusím i jinak než s rybou.