🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Špaldová krupice

Špaldová celozrnná krupice se získává hrubším mletím špaldového zrna. Od bílé krupice se liší tím, že se zpracovává a mele celé vyčištěné zrno i se šlupkou. Nejsou tak z ní odstraněny obalové vrstvy a klíček, které jsou nejbohatšími částmi na vitamíny, minerály, kvalitní tuk a vlákninu. Pro zažívání není tolik zatěžující díky nižšímu obsahu a méně agresivnímu lepku. Základní úprava: Krupici můžete použít jak k výrobě oblíbených kaší, knedlíků, nočků, tak jako zavářku do polévky, k zahuštění omáček, na pomazánky atd.

Recepty, které obsahují Špaldová krupice