HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Brambory omyjte (zatím neloupejte), připravte si hrnec, napusťte do něj vodu a přiveďte k varu.

2

Poté do hrnce přidejte brambory, hrnec přiklopte pokličkou a brambory uvařte na mírném plameni doměkka (potrvá to přibližně 30–40 minut – záleží na velikosti brambor).

3

Uvařené brambory poznáte tak, že když do nich píchnete nožem nebo vidličkou, budou měkké a hrot jimi snadno projede.

4

Po uvaření brambory oloupejte a nechte vychladnout.

5

Nyní můžete začít připravovat bramborové šišky. Vychladlé brambory nastrouhejte na jemném struhadle, v míse je smíchejte se špaldovou krupicí, vejcem a solí a vypracujte těsto.

6

Následně si dejte vařit vodu do hrnce a mezitím z připraveného těsta vytvarujte šišky přibližně 5 cm dlouhé a 1 cm silné.

7

Až voda v hrnci začne vřít, vložte do ní šišky a nechte je vařit na středním plameni tak dlouho, dokud nevyplavou na hladinu – ihned poté je z hrnce vyjměte, aby se nerozvařily.

8

Až se dovaří šišky, připravte si větší pánev a nakrájené švestky. V pánvi rozehřejte 1 lžíci přepuštěného másla, přidejte švestky a opékejte je cca 5–7 minut na středním plameni.

9

Poté pánev odstavte, přidejte do ní 2 lžíce medu a zamíchejte.

10

Následně na pánev přidejte uvařené šišky a promíchejte je se švestkami a medem.

11

Šišky se švestkami rozdělte do 4 talířů, každou porci posypte mletým mákem a podávejte.

Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

t37
05. června 2021

Výborný sladký oběd. Trochu jsem se bála, jak se budou z těsta dělat šišky, při tvarování jsem si pomáhala další krupicí, ale uvařily se krásně. Namísto švestek jsem použila blumy.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních