🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 1933 Kcal
  • 2 g bílkovin
  • 213 g tuků
  • 2 g sacharidů

Získejte nejlepších 80 receptů z kuchařky ZDARMA

  • 80 tipů na chutnou letní inspiraci
  • Pomocník při tvorbě jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
  • Jezte zdravě, pochutnejte si a uvařte do 30 minut

Suroviny

1 porce

Postup přípravy

1

Máslo nakrájíme na menší kostky na kastrolu a necháme rozpustit při středním plameni.

2

Máslo stále míchame, dokud se nám na povrchu nezačne tvořit pěna.

3

Pěnu odebíráme lžící a dáváme pryč. (Tímto se zbavujeme podmáslí a vody. Zbyde nám tedy čistý tuk.)

4

Když už se nám pěna netvoří (je to cca 20 minut) máslo odstavíme a přecedíme přes čisté plátno do uzaviratelné skleněné nádoby.

5

Nádobu uzavřeme až po uplném vychladnutí másla a skladujeme při pokojové teplotě.

6

Takto připravené máslo můžeme běžně používat na pečení, smažení nebo k přímé konzumaci.

7

Autorkou receptu je Barbora Hlubučková

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

#ELA MAŠKOVÁ
19. dubna 2020

Za mě výborné podobné které kupujeme od farmářů , také přepuštěné; ))

Leeena
27. března 2020

Neměla jsem platýnko, přecedila jsem tedy přes jemný cedník 😊

hodnocení_1167204
Lucie Otavová
03. ledna 2020

Super 👍🏻

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních