![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Máslo nakrájíme na menší kostky na kastrolu a necháme rozpustit při středním plameni.
Máslo stále míchame, dokud se nám na povrchu nezačne tvořit pěna.
Pěnu odebíráme lžící a dáváme pryč. (Tímto se zbavujeme podmáslí a vody. Zbyde nám tedy čistý tuk.)
Když už se nám pěna netvoří (je to cca 20 minut) máslo odstavíme a přecedíme přes čisté plátno do uzavíratelné skleněné nádoby.
Nádobu uzavřeme až po uplném vychladnutí másla a skladujeme při pokojové teplotě.
Takto připravené máslo můžeme běžně používat na pečení, smažení nebo k přímé konzumaci
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Je to úplně jednoduché, jen to chce trochu trpělivosti s čekáním na pěnu a jejím odstarňování 😊 Cedila jsem přes gázu.
Od teď už jen domácí! S to jsem se toho tolik bála! Za půl hodiny hotovo i s umytým hrncem 😄
Za mě výborné podobné které kupujeme od farmářů , také přepuštěné; ))