
Miska velká Salt & Pepper Artisan – modrá

Máslo nakrájíme na menší kostky na kastrolu a necháme rozpustit při středním plameni.
Máslo stále míchame, dokud se nám na povrchu nezačne tvořit pěna.
Pěnu odebíráme lžící a dáváme pryč. (Tímto se zbavujeme podmáslí a vody. Zbyde nám tedy čistý tuk.)
Když už se nám pěna netvoří (je to cca 20 minut) máslo odstavíme a přecedíme přes čisté plátno do uzaviratelné skleněné nádoby.
Nádobu uzavřeme až po uplném vychladnutí másla a skladujeme při pokojové teplotě.
Takto připravené máslo můžeme běžně používat na pečení, smažení nebo k přímé konzumaci.
Autorkou receptu je Barbora Hlubučková
Získejte sezónní recepty
a tipy každý týden zcela zdarma
Skvělý pomocník při tvorbě
jídelníčku nebo plánu vaření pro rodinu
Snadné odhlášení kdykoliv jedním klikem
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Od teď už jen domácí! S to jsem se toho tolik bála! Za půl hodiny hotovo i s umytým hrncem 😄
Za mě výborné podobné které kupujeme od farmářů , také přepuštěné; ))
Neměla jsem platýnko, přecedila jsem tedy přes jemný cedník 😊