Košík je prázdný
Celerová pomazánka
- 10 min
- 0 min
- Snadné
- 6 porcí
Zkoušeli jste už celer za syrova? Tato zelenina většinou tvoří spolu s mrkví základ do oblíbeného vývaru. Skvěle si na něm však můžete pochutnat i třeba v pomazánce. Najemno nastrouhaný ve spojení s ostatními ingrediencemi funguje dokonale. Vyzkoušejte sami.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 115 kcal
- 6 g bílkovin
- 6 g tuků
- 9 g sacharidů
Suroviny
6 porcí
- 300 g bulvového celeru
- 1× libovolné menší jablko (cca 80 g)
- 2× vejce velikosti M (uvařit natvrdo)
- 1× menší žlutá cibule
- 1× jarní cibulka
- 100 g smetanového sýra
- 50 g jogurtu holandského typu (3,5 % tuku)
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2 lžíce najemno nakrájené čerstvé petrželové natě (nebo 1 lžička sušené)
- šťáva z ½ většího citronu
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1
Celer očistěte, zbavte slupky a najemno nastrouhejte. Jablko omyjte a i se slupkou nastrouhejte nahrubo. Vejce nastrouhejte nahrubo.
2
Cibuli nakrájejte najemno a jarní cibulku na tenká kolečka.
3
Veškeré ingredience smíchejte ve středně velké míse, dochuťte solí a pepřem a podávejte.
4
Pomazánku skladujte ve vzduchotěsné nádobě v lednici a spotřebujte do 3–4 dnů.
TIP
Podávejte s kváskovým chlebem nebo jakýmkoliv celozrnným pečivem.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborná!
Výborný salát, který lze různě modifikovat podle toho, co máte zrovna v lednici. Já zkusila dát místo jogurtu a sýra trošku majonézy a zakysanku a jelikož nebylo dost celeru, tak jsem část nahradila mrkví a je to prudce žravé 🙂