JarnĂ cibulka
JarnĂ cibulka nenĂ nic jinĂ©ho neĹľ nedozrálá cibule, která trochu pĹ™ipomĂná tenÄŤĂ pĂłrek. Konzumovat se dá jak naĹĄ, tak samotná cibulka. Má svěžà a nasládlejšà chuĹĄ neĹľ běžná cibule. SloĹľenĂm vitamĂnĹŻ se dá Ĺ™adit mezi vitamĂnovĂ© bomby – A, B, C, K1, kyselina listová, z minerálnĂch látek v nĂ najdeme vápnĂk, hořčĂk, vápnĂk ÄŤi Ĺľelezo. Pomáhá ke zdravĂ˝m vlasĹŻm, silnĂ˝m nehtĹŻm a u tÄ›hotnĂ˝ch Ĺľen ke správnĂ©m u vĂ˝voji plodu. JarnĂ cibulka má pozitivnà účinky na dĂ˝chacĂ cesty, srdce a je pouĹľĂvá se jako afrodiziakum. Dozdobte jĂ polĂ©vky, pomazánky, saláty nebo pĹ™Ălohu nebo ji z nĂ pĹ™Ămo tvoĹ™te. VynikajĂcĂ je mladá cibulka s vlašskĂ˝mi oĹ™echy.