Zeleninové lečo
- 10 min
- 11 min
- Snadné
- 4 porce
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 212 kcal
- 9 g bílkovin
- 13 g tuků
- 12 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Papriky zbavte jadérek a nakrájejte na kostky (2 cm × 2 cm). Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. Rajčata na nakrájejte na kostky o velikosti (1 cm × 1 cm). Jarní cibulku nakrájejte najemno a pažitku najemno nasekejte.
V pánvi na středním plameni rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Jakmile je olej rozpálený, vložte do pánve na plátky nakrájenou cibuli a na kostky nakrájené papriky a společně opékejte na středním plameni 3–4 minuty.
Poté do pánve přidejte na kostky nakrájená rajčata a rajčata z plechovky, přilijte 130 ml vody, osolte, opepřete a vše společně vařte na středním plameni 4–5 minut pod pokličkou.
Jakmile je směs provařená, do pánve vyklepněte 4 vejce, přidejte najemno nakrájenou jarní cibulku a za stálého míchání vařte na středním plameni další 1 minutu.
Po uplynutí času vypněte plamen, hotové lečo rozdělte do 4 talířů a každou porci před podáváním posypte najemno nasekanou pažitkou.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Čenich
Automaticky přeloženo