🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Paprika

Paprika původně rostla jen ve Střední Americe a do našeho stravování se dostala poměrně nedávno. Její semena byla do Evropy dovezena až koncem 19. století a nejdřív se pěstovala jako okrasná květina. Existuje několik druhů, které se liší barvami a především svou pálivostí. Oblíbená kapie je druh červené papriky s pevnou stěnou plodu, která ani po sterilizaci nezměkne. Všechny druhy papriky obsahují vitaminy A, C a K a jsou významným zdrojem minerálů, jako je například draslík, hořčík, fosfor a vápník. Paprika nejen lahodí očím v salátu, ale můžete ji použít jako hlavní ingredienci. Plněné papriky můžete připravit v masové i zeleninové verzi a grilovaná nahradí skvěle běžnou přílohu k masu či ji rozmixujte do polévky.

Recepty, které obsahují Paprika