Thajské rizoto s kokosovým mlékem a kešu oříšky
15 min
30 min
Střední
4 porce
Itálie s příchutí Thajska? Nic není nemožné. Zkuste naše rizoto po thajsku a vychutnejte si jeho delikátní a netradiční sladkou chuť, která voní po kokosu. Recept je čistě vegetariánský a bezlaktózový a nemusíte se bát, že vám po něm bude těžko. Ideální na léto.

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 578 Kcal
- 15 g bílkovin
- 31 g tuků
- 61 g sacharidů
Suroviny
4 porce
Štítky
Postup přípravy
1
Propláchnutou rýži zalijte 2,5 násobným množstvím vody, lehce osolte a vařte na mírném ohni do měkka.
2
Kešu opražte v troubě – 10 minut při 180 °C.
3
Na oleji osmahněte na kostky nakrájené papriky a na drobno pokrájenou chilli papričku, osolte, přidejte kokosové mléko a uvařenou rýži, vše důkladně zamíchejte.
4
Odstavte z plotny a vložte nasekaný špenát, pražené kešu, limetkovou šťávu a nastrouhanou kůru z jedné limetky a lehce promíchejte.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
👍👍👍
Moc dobré, jen jsem vynechala špenát a limetku. Příště bych přidala i kuřecí maso. :-)
Úžasný jídlo😍