HledatHledatMojeMojeKošíkKošík 0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Nutriční hodnoty na 1 porci/kus

  • 202 Kcal
  • 12 g bílkovin
  • 13 g tuků
  • 10 g sacharidů

Suroviny

4 porce

Štítky

Postup přípravy

1

Do většího hrnce nalijte 1,5 l vody. Vodu osolte a na středním plameni přiveďte k varu.

2

Mezitím si rozeberte květák na menší růžičky.

3

Jakmile začne voda v hrnci vřít, přidejte růžičky květáku, hrnec přiklopte pokličkou a vařte 12–13 minut na středním plameni.

4

Po uvaření květák sceďte a v pánvi rozehřejte na středním plameni máslo.

5

Jakmile je pánev rozpálená, vložte do ní uvařený květák a za stálého míchání opékejte na středním plameni 6–7 minut.

6

Poté do pánve přidejte mletý kmín spolu s vejci a pomocí vařečky rozmíchejte.

7

Společně vše opékejte další 2 minuty.

8

Jakmile je vajíčko tuhé, vypněte plamen, květákový mozeček rozdělte na jednotlivé porce, každou porci posypte najemno nasekanou jarní cibulkou a podávejte.

TIP
Květákový mozeček podávejte nejlépe s vařenými bramborami nebo kváskovým chlebem.
Autor receptu
Tým Jíme zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

pavlinpaj
05. července 2021

Výborný, lehký. Super při vedrech venku.

Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních