
Jíme zdravě pod jednou pokličkou se slevou 65 %

Nejprve si důkladně rozpalte gril a připravte si větší mísu na salát. Do mísy vložte na kostičky nakrájená rajčata, najemno nakrájenou jarní cibulku, nahrubo nasekanou bazalku, citronovou kůru, vinný ocet, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř a vše promíchejte.
Mísu se salátem přemístěte do lednice a začněte s přípravou lososa.
Filety omyjte a osušte. Stranu bez kůže osolte, opepřete a potřete 1 lžící olivového oleje. Takto připravené filety pokládejte na rozpálený rošt kůží směrem nahoru. Lososa zprudka grilujte z každé strany 2–3 minuty. Poté jednotlivé filety přesuňte na stranu grilu, kde není tak velký žár, gril přiklopte a filety nechte ještě 1 minutu dopéct.
Opečené filety přemístěte z grilu na talíř a každou porci podávejte společně s vychlazeným salátem.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními