HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Bazalka

Bazalka je královnou všech bylin se zázračnou mocí pocházející z Indie, která léčí spoustu neduhů. V kuchyni se bazalka používá jako chutné a aromatické koření, které se tak skvěle snoubí s rajčaty a sýrem. Protože způsobuje dobrou náladu, přisuzovaly se jí afrodiziakální účinky. Obsahuje především silice, třísloviny, flavonoidy, omega 3- a 6-mastné kyseliny, vit. A, B, C, E, K, betakaroten a další významné látky. Podporuje vylučování žaludečních šťáv, působí proti plynatosti střev, podporuje chuť k jídlu a usnadňuje trávení. Blahodárný vliv má rovněž na dýchací cesty. Základní úprava: Její chuť i aroma se nejvíce projeví v čerstvém stavu. Bazalku můžete i sušit, ale ne víc jak při 35 ºC. Rovněž se nesmí vařit. K vařenému jídlu ji přidávejte až nakonec, jinak ztratí veškeré účinky i aroma.

Recepty, které obsahují Bazalka