🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Sušené droždí, 2 lžičky třinového cukru a mléko smícháme v hrníčku a necháme vzejít kvásek (zabere nám to zhruba 15 minut).

2

Z obou muk, soli, oregana, bazalky, utřeného česneku a olivového oleje uhněteme těsto. Přilijeme trochu šťávy z červené řepy.

3

Poté přimícháme kvásek a zapracujeme do těsta. Těsto propracováváme alespoň 10 minut.

4

Těsto dáme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme kynout na alespoň 1,5 hodiny na teplém místě. Troubu mezitím předehřejeme na 250 °C.

5

Připravíme si omáčku - na lžíci olivového oleje osmahneme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme rajčatový protlak, rajčata v konzervě a osolíme a opepříme.

6

Směs prohříváme cca 10 minut, dochutíme lahůdkovým droždím a odstavíme.

7

Vykynuté těsto si rozválíme do kruhu, přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme připravenou omáčkou, posypeme fetou, ořechy a na plátky nakrájenou řepou.

8

Pizzu dáme do rozehřáté trouby a pečeme 20-25 minut na plný výkon.

9

Nakonec přidáme ještě hrášek a podáváme rozkrájené na 8 stejných dílů.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Markii Řepková
08. listopadu 2019

ZATIM JEDEN Z NEJLEPŠICH RECEPTU TADY

hodnocení_1142224
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních