HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Postup přípravy

1

Sušené droždí, třtinový cukr a mléko smíchejte v hrníčku a nechejte vzejít kvásek (zabere to zhruba 15 minut).

2

Ve velké míse smíchejte obě mouky, sůl, oregano, bazalku, česnek a 2 lžičky olivového oleje a přilijte trochu šťávy z červené řepy.*

3

Přimíchejte kvásek a zapracujte jej do těsta. Těsto propracovávejte alespoň 10 minut.

4

Těsto přikryjte utěrkou a nechejte kynout alespoň 1,5 hodiny na teplém místě.

5

Mezitím si připravte omáčku: Rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a na mírném plameni na něm osmahněte cibuli. Přidejte rajčatový protlak a rajčata z konzervy, osolte a opepřete.

6

Směs na mírném plameni prohřívejte cca 10 minut, poté dochuťte lahůdkovým droždím a odstavte.

7

Troubu předehřejte na 250 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

8

Vykynuté těsto rozdělte na 4 části.

9

Těsto postupně rozválejte do kruhu, přesuňte na připravený plech, potřete připravenou omáčkou a poklaďte nakrájenou řepou.

10

Pečte 10–15 minut na 190–200 °C, poté posypejte fetou, ořechy a čerstvými lístky bazalky a podávejte. Stejným způsobem postupujte u dalších částí těsta.

11

* Pokud předvařenou řepu koupíte, můžete využít přebytečnou šťávu ze sáčku. Jinak postačí kousek uvařené řepy rozmixovat s trochou vody a těsto obarvit.

Autor receptu
Tým Jíme Zdravě
Založte si svůj receptář
  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních

Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními

Markii Řepková
08. listopadu 2019

ZATIM JEDEN Z NEJLEPŠICH RECEPTU TADY

hodnocení_1142224
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu

Přihlaste se k odběru receptů

Mějte přehled o všech nových receptech! Dvakrát týdně vám je pošleme na e-mail. A kdyby vám náhodou nechutnalo, snadno se odhlásíte.

Založte si svůj receptář

  • Ukládejte si oblíbené recepty
  • Pište si poznámky k receptům
  • Mějte přehled o svých hodnoceních