
Hydrolyzovaný rybí kolagen s citronovou příchutí

Sušené droždí, třtinový cukr a mléko smíchejte v hrníčku a nechejte vzejít kvásek (zabere to zhruba 15 minut).
Ve velké míse smíchejte obě mouky, sůl, oregano, bazalku, česnek a 2 lžičky olivového oleje a přilijte trochu šťávy z červené řepy.*
Přimíchejte kvásek a zapracujte jej do těsta. Těsto propracovávejte alespoň 10 minut.
Těsto přikryjte utěrkou a nechejte kynout alespoň 1,5 hodiny na teplém místě.
Mezitím si připravte omáčku: Rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a na mírném plameni na něm osmahněte cibuli. Přidejte rajčatový protlak a rajčata z konzervy, osolte a opepřete.
Směs na mírném plameni prohřívejte cca 10 minut, poté dochuťte lahůdkovým droždím a odstavte.
Troubu předehřejte na 250 °C. Připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.
Vykynuté těsto rozdělte na 4 části.
Těsto postupně rozválejte do kruhu, přesuňte na připravený plech, potřete připravenou omáčkou a poklaďte nakrájenou řepou.
Pečte 10–15 minut na 190–200 °C, poté posypejte fetou, ořechy a čerstvými lístky bazalky a podávejte. Stejným způsobem postupujte u dalších částí těsta.
* Pokud předvařenou řepu koupíte, můžete využít přebytečnou šťávu ze sáčku. Jinak postačí kousek uvařené řepy rozmixovat s trochou vody a těsto obarvit.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
👍
ZATIM JEDEN Z NEJLEPŠICH RECEPTU TADY