Letní zeleninové závitky s arašídovou omáčkou
- 30 min
- 0 min
- Střední
- 8 kusů
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 224 kcal
- 4,5 g bílkovin
- 9,7 g tuků
- 30 g sacharidů
Suroviny
Postup přípravy
Mrkev očistěte a nakrájejte na tenké nudličky, papriku a okurku na proužky stejně dlouhé jako mrkev. Avokádo oloupejte a rozkrájejte na menší části. Salát natrhejte na kousky.
Všechnu zeleninu a bylinky rozdělte na 8 menších hromádek, každá bude tvořit náplň do 1 závitku.
Připravte si mísu se studenou vodou. V té namáčejte rýžový papír, kus po kusu. Papír nechte ve vodě zhruba 10 sekund, aby lehce změkl, ale nerozpadal se. Pak jej položte na suchý talíř.
Do dolní třetiny rýžového papíru dejte náplň – nejdříve salát, pak bylinky, nudličky mrkve, proužky papriky a okurky a avokádo.
Spodní okraj papíru ohněte přes náplň. Boční strany přeložte jako při skládání obálky. Závitek zarolujte.
Arašídové máslo promíchejte s octem, sirupem a sójovou a rybí omáčkou.
Vzniklou arašídovou omáčku dejte do mističky a posypejte nasekanými arašídy a nakrájenými chilli papričkami. Podávejte s připravenými závitky.
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Výborné trocha inprovizace se surovinami ale velmi dobré😃