🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Okurka

Salátové okurky hadovka i nakladačka mají svou domovinu v Indii a Číně. Pěstuje se v mnoha odrůdách, které se od sebe liší tvarem i velikostí. Sklízí se zelená a vlastně nezralá, protože zralá okurka je žlutá a hořká. Okurka je nízkoenergetická, proto se uplatní i při různých dietách. Lékaři je dokonce doporučují při léčbě obezity. Zároveň má odvodňující účinky. Obsahuje vitaminy A, K, C a komplex vitaminů B, dále hořčík, vápník, sodík, fosfor či křemík. Základní úprava: Zkuste je například se zakysanými výrobky. Hadovky jsou doma ve studené a nakladačky spíše v teplé kuchyni. Kvůli vodnatosti je jejich úprava složitější, ale při troše umu se dají smažit, zapékat či dusit.

Recepty, které obsahují Okurka