🥳     Fitrecepty se mění na JÍME ZDRAVĚ. Nové jméno, web a mnohem víc.    Přečtěte si příběh o změně
HledatHledatMojeMojeKošíkKošík0
Chci vařit Obchod Kontaktujte nás

Agávový sirup

Agávový sirup vzniká z nektaru, který se získává z kakturu agáve. Sirup obsahuje agávové šťávy z 80 %, zbytek tvoří voda. Jeho velkou výhodou je nízký glykemický index, není tedy tolik kalorický. Problematickým je u něj vysoký obsah fruktózy, která může způsobovat inzulinovou rezistenci. Nezvyšuje ovšem hladinu cukru v krvi jako klasický býlý cukr nebo med. Podporuje činnost střev, trávení tuků, může se použít i jako prevence proti usazování cholesterolu v cévách. Používá se jako náhradní sladilo, ale jako u všech platí, že méně je více. Základní úprava: Agávový sirup oceníte jako náhradní sladidlo v receptech moučníků a dezertů. Například zmrzlin, pudinků, sušenek, marmelád a funguje i jako podpora kynutých těst.

Recepty, které obsahují Agávový sirup