
Jáhlová kaše s ovocem a pistáciemi
10 min
5 min
Snadné
2 porce
Sladká kaše, která vás pomocí chuťových pohárků přenese do exotických krajin, kde dozrává kiwi, rostou kokosové palmy a pistácie pravé. Díky jáhlům skvěle zasytí a dodá tělu potřebné bílkoviny a vlákninu.
Nutriční hodnoty na 1 porci/kus
- 563 Kcal
- 11,2 g bílkovin
- 21,4 g tuků
- 75 g sacharidů
Více než 1000 receptů ze všech kuchařek (ušetřete přes 5000 Kč)
- Videokurzy, díky kterým se stanete mistry kuchyně
- Vařte z lednice či ze spíže
- Oblíbené recepty dostupné offline
Suroviny
2 porce
- 1× čerstvé kiwi
- 1× čerstvé kaki
- 100 g celých jáhlových vloček v suchém stavu
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- 400 ml rýžového mléka (nebo jiného rostlinného)
- 1 lžička kokosového oleje v tekutém stavu
- 1 lžíce agávového sirupu
- 2 lžíce nesolených nepražených pistácií (nadrtit)
- 1 lžíce loupaných konopných semínek
Postup přípravy
1
Kiwi oloupejte a společně s kaki nakrájejte na menší kousky.
2
Jáhlové vločky a kokos dejte do hrnce a zalijte mlékem. Přiveďte k varu a vařte na mírném plameni 3–4 minuty do zhoustnutí.
3
Vmíchejte kokosový olej a oslaďte sirupem.
4
Kaši dejte do misek, ozdobte nakrájeným ovocem, nadrcenými pistáciemi a konopnými semínky a podávejte.
TIP
Jáhlovou kaši lze připravit i ze samotných jáhel, ale příprava se prodlouží. Jáhly spařte horkou vodou, pak propláchněte ve studené. Následně vařte v mléce zhruba 20–30 minut, dokud se úplně nerozvaří.
Více informací o receptáři www.jimezdrave.cz
Děláme zdravé a snadné recepty pro celou rodinu
Sdílejte své dojmy a tipy s ostatními
Také jsem měla celé jáhly, kokosové mléko, místo pistácií vlašské oř. naložené v medu a ovoce-hrušku. Posyp skořici a také výborné....
Zdravá a chutná snídaně. Použila jsem cele jáhly, mandlové mléko a med místo agáve sirupu. Můžu jedině doporučit!