![Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %](https://jz.img0.cz/media/product/img/jak-jime-zdrave-na-jare-se-slevou-68-percent-small_zy1Y9kp.png.276x276_q85_crop.png)
Jak jíme zdravě na jaře se slevou 68 %
![Hydrolyzovaný rybí kolagen (příchuť citron)](https://jz.img0.cz/media/product/img/hydrolyzovany-rybi-kolagen-s-citronovou-prichuti-small_nc24xMc.png.276x276_q85_crop.png)
Pistáciové ořechy pochází z Centrální Asie. Jsou superpotravinou s nízkou kalorickou hodnotou, lahodnou chutí a lehce stravitelné. Lze je konzumovat jak syrové, tak pražené. Často narazíte na pistácie loupané. Soleným se raději vyhněte. V obchodě se dívejte na barvu plodu, čím je totiž zelenější, tím je kvalitnější. Pistácie jsou bohaté na vit. B, A, E, minerální látky, jako draslík, hořík, fosfor, vápník či zinek a nejvíce obsahují železa a mědi, jíž celý jeden šálek vám dodá 44 % DDD. Pistácie mají blahodárné účinky na kosti, podporují tvorbu červených krvinek, redukují množství škodlivého cholesterolu v krvi a brání vzniku některých druhů rakoviny. Základní úprava: Ať už si je dáte ke svačině v syrovém stavu, nebo s nimi doplníte dezerty či další pokrmy, vždy to bude krok správným směrem.